Секретар Запорізької міськради Куртєв закликав містян викликати поліцію у разі зачинених укриттів

Секретар Запорізької міськради Куртєв закликав містян викликати поліцію у разі зачинених укриттів

Фото
Укрінформ
Міська влада Запоріжжя перевірила, чи мають містяни доступ до укриттів, у ході такої інспекції співробітникам міськради довелося викликати поліцію.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Запорізької міської ради.

“Під час цього рейду виявилося, що деякі «господарі бомбосховищ» зовсім втратили совість і здоровий глузд. Комісія на чолі з в.о. мера Анатолієм Куртєвим відвідала укриття в ОСББ, школі і будинку, що перебуває на балансі керуючої компанії. У школі і ОСББ укриття були відкриті, а в будинку керуючої компанії - зачинене. Всі спроби достукатися та знайти відповідального з ключами були марні. Тоді перевіряючі викликали до укриття поліцію, щоб зрізати замок. І тільки після цього біля бомбосховища з'явилася жінка з ключами від укриття”, - повідомили у пресслужбі міськради.

Стимулом до таких перевірок по всій Україні став недавній випадок у Києві, коли біля дверей зачиненого бомбосховища від уламків ракети загинули три людини.

Читайте також: В Україні понад 23% укриттів непридатні до використання

“Якщо якесь бомбосховище виявиться зачиненим - відразу викликайте поліцію! Ми повинні захистити наших громадян від таких горе-ключників, які не розуміють, що в країні йде війна!” - сказав співробітникам відразу після цієї інспекції Куртєв.

Він додав, що таким «ключникам», у яких совість завжди на стоп-крані, просто ганьба і закликав забезпечити містянам вільний доступ до укриттів.

Як повідомлялося, вночі 1 червня російські війська вкотре атакували Київ ракетами. Унаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка. Родичі постраждалих заявили, що укриття, до якого люди прибігли під час повітряної тривоги, було зачиненим. 3 червня суд обрав запобіжні заходи чотирьом особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття в Деснянському районі Києва.

Після трагедії у столиці та по всій країні розпочалася посилена перевірка укриттів.

Фото: Запорізька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-