На Нікопольщину завезли 700 тонн води

На Нікопольщину завезли 700 тонн води

Фото
Укрінформ
До громад Нікопольського району Дніпропетровщини, які залишилися без водопостачання через підрив Каховської ГЕС, завезли 10 цистерн з водою, по 70 тонн кожна.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОВА, передає Укрінформ. 

"У Криворізькому районі воду підвозять за графіком. Організований цей процес і на Нікопольщині. Туди вже доставили понад 10 цистерн з водою по 70 тонн кожна", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що для підвозу води задіяли і 18 пожежних машин та десь пів сотні водовозів. Частину з них безкоштовно надали аграрії. В районі організовані 53 пункти видачі води.

«Бутильовану для мешканців передають бізнес та міжнародні організації. Комунікацію з ними ведемо через Координаційний центр підтримки цивільного населення. Гуманітарні вантажі направляємо туди, де вони необхідні найперше», – повідомив начальник ОВА Сергій Лисак.

За його словами, якість води, яку підвозять людям, постійно контролюють фахівці. Вона відповідає всім санітарним нормам та безпечна.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: водопостачання Кривого Рогу здійснюється виключно на резервах

Керівник ОВА підкреслив, що робота нині спрямована і на те, щоб якнайшвидше забезпечити стабільне водопостачання до громад.

«Вже стартували роботи із модернізації водоканалів. А ще підготовка до більш масштабного проєкту – будівництва магістрального водогону», – повідомив він.

Читайте також: Кожен житель Кривого Рогу має скоротити споживання води на 40% - Вілкул

У районах працюють над розширенням мережі свердловин, зокрема, для лікарень. Приводять до ладу існуючі. Також опрацьовують ймовірність розміщення на територіях механічних колонок. Вже визначили 60 локацій. Вони у Покровській громаді Нікопольського району, в Глеюватській та Апостолівській – Криворізького.

Як повідомляв Укрінформ, у Криворізькому районі Дніпропетровської області внаслідок обміління Каховського водосховища через підрив росіянами греблі ГЕС повністю припинилося водопостачання у Грушівській громаді, ще у двох - частково.

Фото: dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-