Кожен житель Кривого Рогу має скоротити споживання води на 40% - Вілкул

Кожен житель Кривого Рогу має скоротити споживання води на 40% - Вілкул

Укрінформ
Через підрив Каховської ГЕС мешканцям Кривого Рогу необхідно скоротити споживання води на 40%.

Про це в Телеграмі повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Промислові підприємства вже до мінімуму скоротили споживання, у села поряд із містом, на які воду подає Кривбасводоканал, вода подається чотири години на день. Але головний споживач води – населення міста. І дуже важливо всім скоротити споживання води на 40%. Це має зробити кожен", - наголосив він.

За словами начальника міської військової адміністрації, ще рік тому українська влада почала готуватись до подібних сценаріїв. Завдяки проведеним масштабним роботам вода у Південне та Карачунівське водосховища була закачана до максимального рівня, що нині дало змогу міськводоканалу працювати фактично у штатному режимі, і вода у місті є, якість її контролюється.

Вілкул запевнив, що відразу було введено в дію план, який включає технічні та організаційні заходи. Є запас по часу - близько місяця, якщо без економії, та близько півтора місяця - якщо з економією.

"Ті технічні рішення, які доведеться реалізувати для підйому води, ще ніхто і ніколи у такі короткі терміни не робив. За цей час нам необхідно реалізувати низку серйозних проєктів для того, щоб місто і далі було з водою", - написав він.

Вілкул заявив, що якщо населення не буде економити, то через місяць 70% міста залишиться без води. У ці 70% входить - Тернівський, Покровський, Інгулецький, Довгинцівський райони, частина Саксаганського (від мкр.Ювілейного і далі) та частина Металургійного. На Центрально-Міський район і частково на Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони – вода подається від Карачунівського водосховища. У цій частині міста ризиків із водопостачанням наразі немає.

Раніше повідомлялось, що на сьогодні рівень Каховського водосховища в районі Нікополя вже становить 9,35 метра при нормі 16,8 метра. За добу рівень води знизився на понад метр, а від моменту підриву - більше ніж на 7 метрів. Вода відійшла від берегів на сотні метрів.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: водопостачання Кривого Рогу здійснюється виключно на резервах

На Нікопольщині водопостачання вже припинене у Покрові, Марганці, частині Покровської громади, Томаківській, Мирівській та Червоногригорівській ТГ.

8 червня о 3.20 ночі рівень упав, і у водосховище «Південне» перестала надходити каховська вода - діюча система для перекачування води із Каховського водосховища у Південне, від якого подається вода на 70% міста, стала неможливою.

Уночі проти 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-