Підрив Каховської ГЕС: водопостачання Кривого Рогу здійснюється виключно на резервах

Підрив Каховської ГЕС: водопостачання Кривого Рогу здійснюється виключно на резервах

Єдині новини
Укрінформ
У водосховище "Південне", що забезпечує Кривий Ріг, вода з Каховського водосховища не надходить.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Позаминулої ночі рівень нашого водозабору впав нижче критичного. У наше водосховище "Південне", яке є транзитним, вода з Каховського водосховища вже не поступає. Завдячуючи тому, що ми майже рік готувалися до ситуації, коли можуть бути перебої з водою, хоч і не думали, що можуть зруйнувати Каховську ГЕС, але думали, що можуть артою перебити водогони чи насосні станції, тому зробили певний запас води у транзитному водосховищі. І зараз у нас при економному споживанні є води на 1,5 місяця. Так, ми вже три доби економимо воду, десь 30% зараз економія, треба нам вийти на 40 %", - сказав Вілкул.

Він також зазначив, що у влади та громади Кривого Рогу є 1,5 місяця, за які необхідно реалізувати три серйозні і складні проєкти для того, щоби місто було з водою.

"Так, термін дуже стислий, але ми повинні це зробити. Так, безумовно, будемо одночасно, проєктувати, закуповувати і робити", - сказав Вілкул.

Водночас, в офіційному Телеграм-каналі Олександр Вілкул додав, що важлива інфраструктура, комунальний транспорт, соціальні та медичні установи Кривому Розі працюють стабільно.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі за добу впав на 1,2 метра

"Міськводоканал працює у штатному режимі, вода подається у всіх районах міста, якість води перебуває під контролем фахівців. Водопостачання із Південного водосховища здійснюється виключно на резервах", - повідомив начальник Криворізької військової адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, вночі Росія знову атакувала Україну, зокрема й Дніпропетровщину. Силами ПвК "Схід" було збито 2 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-