На узбережжі Одещини після підриву Каховської ГЕС виявили вже шість мін

На узбережжі Одещини після підриву Каховської ГЕС виявили вже шість мін

Укрінформ
На морському узбережжі Одеської області після підриву російськими загарбниками Каховської гідроелектростанції упродовж тижня вже виявили шість мін.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

“Внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції до узбережжя Одещини течією прибиває сміття, серед якого можуть бути небезпечні предмети, які не одразу можна ідентифікувати”, - зауважили прикордонники.

Як пояснили у Держприкордонслужбі, позривало мінно-вибухові загородження, які загарбники облаштовували на Дніпрі та у Каховському водосховищі, що може призвести до викиду мін разом із сміттям.

На даний час велика кількість мін дрейфує у воді за течією, які не такі помітні, як морські міни і тому становлять значну небезпеку.

Читайте також: Прикордонники фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які винесло в Чорне море

“За 7 днів прикордонники разом з іншими Силами Оборони виявили 6 мін різної модифікації, які потоком повені викинуло на узбережжя Одещини. Більшість вибухонебезпечних предметів шляхом контрольованого підриву було знищено”, - зазначили у ДПСУ.

Окрім того, прикордонники фіксують, що вибухонебезпечні предмети детонують самі у воді, зіштовхуючись з іншими предметами.

“Загроза мінної небезпеки залишається високою, особливо після штормової негоди”, - наголошують у ДПСУ та закликають громадян в жодному разі не прибирати самостійно сміття з узбережжя.

Читайте також: У смітті, яке прибиває до морського узбережжя, може бути вибухівка - Гуменюк

Прибирати сміття можна лише після перевірки берегової смуги вибухотехніками, додають у ДПСУ.

Як повідомляв Укрінформ, під час патрулювання в Одеській області узбережжя прикордонники фіксують, як унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС Чорне море перетворюється на сміттєзвалище і кладовище тварин. Серед виявленого у воді — фрагменти будинків, меблі, автомобілі, діжки з мастилами, холодильники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-