У Бериславській громаді Херсонщини міліють свердловини

У Бериславській громаді Херсонщини міліють свердловини

Укрінформ
У Бериславській громаді Херсонщини частина населених пунктів під загрозою підтоплення через підняття рівня води в Інгульці, разом із тим у громадах, які знаходяться вище греблі Каховської ГЕС, відбувається зниження рівня води.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов, передає Укрінформ.

«Про стан підтоплення населених пунктів Бериславського району. Середній рівень води у Каховському водосховищі: 11.64 м. Середній рівень води в річці Інгулець: 6.13 м», - йдеться у повідомленні.

Спостерігається тенденція поступового зниження рівня води у підтоплених населених пунктах Тягинської громади.

Також у РВА повідомляють, що у зв’язку з неконтрольованим потоком води з Каховського водосховища вниз по р.Дніпро, піднявся рівень води у р.Інгулець. Під загрозу підтоплення потрапили населені пункти Калинівської територіальної громади - селище Калинівське та села Заповіт, Бобровий Кут, Мала Сейдеминуха, Краснолюбецьк, Новогреднєве. У зоні можливого підтоплення опинилося с. Давидів Брід Великоолександрівської територіальної громади. Загалом рівень води піднявся на 150 см.

Читайте також: Терористи РФ намагаються ще погіршити ситуацію, яку спричинили своїм екоцидом - Президент

Разом із тим, як інформують у РВА, у територіальних громадах, які знаходяться вище греблі Каховської ГЕС, відбувається зниження рівня води. У зв’язку з чим міліють свердловини та виникає потреба у забезпеченні населення водою.

Найкритичніша ситуація у Нововоронцовській територіальній громаді. Зафіксовано переміщення берегової лінії в районі смт Нововоронцовка на 270 м та зниження стовпа води на 5 метрів.

Також у РВА повідомили, що загалом із підтоплених населених пунктів евакуйовано 122 особи, із них 13 дітей.

Підтоплено 216 житлових будинків мешканців, 2 насосні станції, мости. У с.Одрадокам’янка Тягинської територіальної громади частково підтоплене кладовище.

Зазначається, що всі служби працюють над ліквідацією наслідків катастрофи.

Читайте також: У затоплених Олешках відсутній зв'язок, доля сотень людей невідома

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-