Терористи РФ намагаються ще погіршити ситуацію, яку спричинили своїм екоцидом - Президент

Терористи РФ намагаються ще погіршити ситуацію, яку спричинили своїм екоцидом - Президент

Укрінформ
Обстрілюючи Херсонщину, російські терористи намагаються ще більше погіршити ситуацію, яку вони спричинили підривом Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні.

«Російські терористи намагаються ще погіршити ситуацію, яку вони спричинили своїм екоцидом. Абсолютно свідомо. Вони продовжують обстрілювати Херсон і громади області, вже затоплені терористами ж», - наголосив Президент України.

Зеленський констатував, що війська країни-агресора обстрілюють навіть точки евакуації - і це є «таким проявом зла, на яке, мабуть, жодні терористи у світі, окрім російських, не йшли».

Глава Української держави акцентував, що окупанти повністю кинули напризволяще людей на лівобережній частині Херсонщини, де вже другу добу лише розширюється катастрофа.

«Це також абсолютно свідомий вибір російського керівництва. Немає зараз у світі тих, хто не побачив би, що Росією керують нелюди. Нелюди, які особисто і є найбільшою катастрофою на планеті сьогодні», - заявив він.

Президент також наголосив, що Україна та міжнародні партнери мають зробити все, аби світ довів, що вміє справлятись із такими катастрофами та такими терористами.

Читайте також: Двоє воїнів-добровольців загинули під час порятунку людей у Херсоні

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення.

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники залишили мирне населення без жодної допомоги.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-