Нижче за руслом Інгульця рівень води зростає, у Херсоні - йде на спад

Нижче за руслом Інгульця рівень води зростає, у Херсоні - йде на спад

Укрінформ
Наразі в Херсоні ситуація з прибуттям води стабілізувалася, але вода піднімається нижче по руслу річки Інгулець.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми в Херсоні зараз спостерігаємо десь навіть невелике зниження води. Тобто стабілізується ситуація з прибуттям води. На даний момент рівень становить у нас 5,4 метра і перебуває на постійному рівні. Разом з цим залишається дуже велика кількість населених пунктів, які вже підтоплені, й нижче по руслу річки Інгулець відбувається зараз підняття рівня води. Тому населені пункти вздовж цієї річки, річки Інгулець, зараз потерпають від води”, - сказав Вітовецький.

Він зауважив, що згідно з прогнозами, у створі Херсона буде спостерігатися тенденція до зниження води з короткочасним підвищенням на 1-5 см.

Читайте також: Вода на правобережжі Херсонщини за ніч упала на 20 сантиметрів

“Разом з цим, як я вже сказав, нижче по річці Дніпро, зокрема, в тому числі в руслі річки Інгулець, зараз відбувається ріст рівня води і таким чином низка населених пунктів Миколаївської області, а також Херсонської області зараз підтоплені суттєво. Там працюють наші підрозділи”, - розповів представник ДСНС.

За його інформацією, станом на зараз підтоплені 46 населених пунктів, в тому числі 14 - на окупованій території.

“Якщо брати загальну картину по Херсонській області, то десь 600 кілометрів квадратних наразі підтоплено, з них десь 30% - це правий берег і близько 70% - це лівий берег Дніпра”, - уточнив Вітовецький.

Він поінформував, що на даний час евакуйовано 2336 осіб. За його словами, евакуація триває, до цього процесу залучені 35 автобусів, є резерв.

Читайте також: Рівень води у Каховському водосховищі опустився нижче «мертвої точки» – Укргідроенерго

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-