Лікарні запаслися водою: Кузін розповів про меддопомогу на Херсонщині

Лікарні запаслися водою: Кузін розповів про меддопомогу на Херсонщині

Укрінформ
На Херсонщині, де внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС підтоплені населені пункти, медична допомога надається в повному обсязі, у лікарнях двох областей сформовано запаси питної води.

Про це під час спілкування з журналістами 7 червня сказав заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає кореспондент Укрінформу.

“По Херсону у нас виділено щонайменше 455 ліжок для евакуації маломобільних, і на сьогодні цієї кількості достатньо, щоб евакуювати тих людей, які підлягають евакуації. Меддопомога надається в повному обсязі за рахунок тих лікарень, які функціонують в області”, - запевнив Кузін.

Він додав, що в онкологічному центрі в Херсоні, для якого існує ризик підтоплення, перебуває 41 пацієнт, цих людей у разі необхідності евакуюють до міської клінічної лікарні.

Читайте також: Вірусний гепатит, кишкові інфекції та ботулізму: у МОЗ розповіли, які ризики несе підтоплення

Також, за інформацією головного держсанлікаря, поки що до медиків не зверталися люди зі скаргами на інфекційні захворювання. Моніторинг навколишнього середовища продовжується.

Крім того, за словами Кузіна, у медзакладах двох областей сформовані додаткові резерви питної води щонайменше на дві доби, щоб забезпечити безперебійну роботу у випадку відключення водопостачання. Ці резерви поки що не використовувалися.

Такі запаси, зазначив він, створені в медзакладах Херсонської та Дніпропетровській областей. У Миколаївській області протягом двох місяців на території більшості медзакладів були пробурені свердловини і ці медзаклади мають свою систему водопостачання.

Читайте також: Україна готова швидко реагувати на спалахи холери - Кузін

Він наголосив, що в постраждалому регіоні проводиться дослідження води як по бактеріологічних, вірусологічних, так і по токсикологічних показниках. Із вчорашнього дня перевищень вмісту небезпечних речовин не зафіксовано.

"По тих результатах досліджень, які ми отримали від Центрів контролю та профілактики хвороб, перевищень поки що не зафіксовано. Але впродовж вчорашнього дня було забрано близько 25 проб, сьогодні ми отримали лише 5, інші перебувають в роботі, поки що рано казати", - зазначив Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині контроль води для населення здійснюють 84 групи спостереження Центрів контролю та профілактики хвороб 4 областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-