Евакуація з окупованих територій Херсонщини: Шмигаль звернувся до міжнародних організацій

Евакуація з окупованих територій Херсонщини: Шмигаль звернувся до міжнародних організацій

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль від імені уряду закликав міжнародні гуманітарні організації взяти на себе питання евакуації людей з окупованих росіянами територій Херсонщини, які потерпають від катастрофи, спричиненої підривом росіянами дамби Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в його відео, оприлюдненому в Телеграмі.

Зокрема, Шмигаль звернувся до керівництва ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій щодо підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС.

Він повідомив, що внаслідок цього жахливого теракту затоплені десятки населених пунктів.

За його словами, українська влада організувала евакуацію із контрольованої нами території Херсонщини, однак на лівому березі, у тимчасовій окупації, люди кинуті росіянами напризволяще.

Шмигаль наголосив, що сотні будинків буквально зникли під водою і люди вимушені власними силами покидати домівки, а хто не здатний — опинився у пастці стихії.

“Від імені уряду України закликаю міжнародні гуманітарні організації негайно втрутитися. Ми закликаємо взяти на себе евакуацію людей з окупованих росіянами територій Херсонщини. Маємо врятувати життя людей, який окупанти прирекли на смерть. Ми маємо діяти негайно!”, - наголосив Шмигаль у зверненні.

Читайте також: Із підтоплених населених пунктів Херсонщини евакуювали вже майже 1900 осіб

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-