У ДСНС прогнозують сповільнення підвищення рівнів води на Дніпрі нижче Каховської ГЕС

У ДСНС прогнозують сповільнення підвищення рівнів води на Дніпрі нижче Каховської ГЕС

Укрінформ
На річці Дніпро нижче Каховської ГЕС після її підриву сповільнюватиметься підвищення рівнів води з утриманням значного затоплення прируслових територій та деяких населених пунктів на Херсонщині.

Про це поінформувала пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

«7-8 червня на р. Дніпро нижче Каховської ГЕС внаслідок її підриву відбуватиметься сповільнення підвищення рівнів води з утриманням значного затоплення прируслових територій та частин населених пунктів (житлові, господарські та промислові об’єкти): м. Херсон, у Каховському, Херсонському, Бериславському та Скадовському районах Херсонської області (ІІІ рівень небезпеки – червоний)», – заявили рятувальники.

Уточнюється, що внаслідок підриву Каховської ГЕС, починаючи з другої половини доби 7 червня 2023 року, на Каховському водосховищі ймовірне досягнення та подальше утримання рівнів води нижче за мінімальні критичні значення, необхідні для роботи водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки – коричневий).

Читайте також: Для порятунку людей на Херсонщині потрібні дрони, човни і помпи – ОВА

Окремо зазначається, що 5-8 червня внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду утримуватиметься часткове затоплення заплавних територій та понижених ділянок в окремих населених пунктах на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області та на Каховському водосховищі у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Читайте також: У Херсоні рівень води перевищив 5,5 метра

«8-9 червня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,2-1,0 м над поточними, без негативних наслiдкiв. У мiсцях проходження локальних значних дощiв можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку», – поінформували у пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. Із небезпечних місць на правобережжі розпочалася евакуація.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-