У Херсоні рівень води перевищив 5,5 метра

У Херсоні рівень води перевищив 5,5 метра

Єдині новини
Укрінформ
На посту міста Херсон рівень води вже сягнув відмітки 5 метрів 51 сантиметр.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити станом на зараз, то у нас із моменту аварії фактично на посту міста Херсон вода піднялася на 5 метрів 51 сантиметр. І тут ще йде раптове зниження води саме на Нікопольському посту - це 2 метри 83 сантиметри», - заявив він.

Відповідаючи на питання щодо того, що вода піднімається у Миколаєві, і чи там рятувальники готові допомогти людям, Хорунжий поінформував, що у Миколаївській області було зафіксовано локальне підтоплення в одному з районів.

Читайте також: Український всюдихід «Богун» евакуює людей на Херсонщині

«Поки що там немає таких масових підтоплень. Щодо Миколаївщини, то там місцевими органами евакуйовано 166 осіб. Ми контролюємо цю ситуацію і готові застосувати сили і засоби відповідно до запиту місцевих органів влади», - уточнив речник.

Як повідомлялося, 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

За даними Укргідроенерго, рівень Каховського водосховища в районі Нікополя, станом на 10:00 7 червня, становив 14,41 м, за добу рівень води у Каховському водосховищі зменшився майже на 2,5 метра.

Фото: facebook.com/olga.maliarchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-