USAID і партнери розгорнули допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС

USAID і партнери розгорнули допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) разом із партнерами впродовж перших годин після підриву Каховської ГЕС розгорнули допомогу для українських мешканців, постраждалих від наслідків цієї катастрофи.

Про це поінформувала в серії твіттер-повідомлень адміністраторка USAID Саманта Пауер, передає Укрінформ.

«USAID та партнери були готові реагувати на вимушені переміщення людей та швидко мобілізували заздалегідь розміщені на пунктах евакуації запаси, в тому числі гігієнічні набори, продукти харчування, безпечну питну воду та допомогу готівкою. Команди на місцях уже оцінюють потреби та готують додаткову відповідь», - зазначила Пауер.

Вона поінформувала, що вже впродовж кількох годин після руйнування греблі USAID та партнери почали надавати автобуси для допомоги в евакуації та придбали ваучери на пальне для волонтерів, які вже мали автобуси.

Крім того, за її словами, забезпечується підтримка Державної служби з питань надзвичайних ситуацій, а також інших суб’єктів, долучених до евакуації та допомоги постраждалим людям. З цією метою закуповується водоочисне обладнання, водяні насоси, рятувальне екіпірування, моторні човни, запчастини, а також послуги з оренди човнів.

Читайте також: Із підтоплених населених пунктів Херсонщини евакуювали вже майже 1900 осіб

«Руйнування Каховської греблі спричинило негайні руйнівні наслідки, які також будуть відчутні в майбутньому. Ми невтомно працюємо, щоб надати людям необхідну допомогу сьогодні та впродовж наступних тижнів. Відданість США українському народові є непохитною», - зауважила глава USAID.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент США Джо Байден висловив тверду готовність надати необхідну допомогу Україні після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-