Поліція отримала три звернення про зниклих безвісти на Херсонщині - МВС

Поліція отримала три звернення про зниклих безвісти на Херсонщині - МВС

Укрінформ
До поліції станом на сьогодні вже надійшло три звернення щодо зниклих безвісти громадян у зоні катастрофи на Херсощині.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко, інформує пресслужба Нацполіції України, передає Укрінформ.

«Станом на ранок ми отримали три виклики на лінію 102 щодо осіб, які зникли за особливих обставин в Херсонській області», - сказав Тимченко.

Він розповів, що робити родичам, чиї рідні зникли чи не виходять на зв'язок. Заступник міністра зазначив, що насамперед у цій ситуації потрібно звертатися до Нацполіції за номером 102, щоб надати інформацію щодо осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Після цього НПУ, використовуючи усі засоби, здійснює пошук осіб, поінформував урядовець.

Тимченко порадив українцям, рідні яких перебувають з зоні катастрофи, одразу звертатися до правоохоронців.

Він поінформував, що всього зараз у реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин, який запрацював з 2 травня, є дані щодо 23 876 осіб.

«Станом на сьогодні тільки до МВС маємо 3049 звернень громадян. Так само звернення надходять до Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин», - сказав заступник керівника МВС.

Читайте також: Від підриву Каховської ГЕС більше постраждають тимчасово окуповані території – Маляр

За його даними, міністерство вже надало родичам 660 витягів, які потрібні органам соцзахисту для нарахування відповідних виплат, зокрема, для призначення пенсії у зв'язку із втратою годувальника.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею «екоцид».

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-