Підрив росіянами Каховської ГЕС: місцеві не чули прильоту - звук ішов з-під землі

Підрив росіянами Каховської ГЕС: місцеві не чули прильоту - звук ішов з-під землі

Укрінформ
Жителі окупованої Нової Каховки підтверджують інформацію, що росіяни заклали вибухівку перед тим, як підірвати дамбу, ніхто з місцевих не чув прильоту - глухий звук ішов з-під землі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Каховська міська військова адміністрація.

«Жителі окупованої Нової Каховки підтверджують інформацію про те, що росіяни заклали вибухівку перед тим як підірвати дамбу. Ніхто з місцевих не чув прильоту. Глухий звук йшов з-під землі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, через велику кількість вибухівки підійнялася хвиля, яка вдарила по електростанції і саме вона спричинила наймасштабніші руйнування. Близько третьої ночі росіяни зрозуміли, що накоїли і почали евакуювати своїх, не попередивши цивільних. «Усі смерті на їх совісті», - зазначають у МВА.

Як підкреслюється, коли ситуація вийшла з-під контролю, і було зрозуміло, що ГЕС уже не врятувати, росіяни почали поширювати чутки про водолазів ЗСУ, які нібито підірвали електростанцію, про влучання ракети та іншу дезінформацію.

За непідтвердженими даними, під час вибуху на ГЕС загинуло 20-30 виконавців цього наказу. Інформація уточнюється.

Підкреслюється, що знімки супутників можуть довести провину у свідомому знищенні ГЕС.

Читайте також: Після підриву Каховської ГЕС вже евакуювали понад 1450 осіб

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. На Херсонщині триває евакуація населення.

Фото: Maxar Technologies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-