У Херсоні зруйновані два основні водозабори та затоплені 6 станцій каналізації

У Херсоні зруйновані два основні водозабори та затоплені 6 станцій каналізації

Укрінформ
Станом на ранок 7 червня у Херсоні вже затоплені 17 свердловин, 6 насосних станцій каналізації, зруйновано два водозабори, ще одна насосна станція водопроводу – під загрозою затоплення.

Про це повідомив директор міського комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсон» Олексій Савченко під час брифінгу «Робота водоканалів під час війни: виклики та шляхи вирішення складних питань», проведеного в Укрінформі.

«Станом на вчорашній день (6 червня) в місті залишалось 50 тисяч з 300 тисяч людей. На ранок 7 червня затоплені та знеструмлені низка об’єктів водопостачання, на Карантинному острові – усі. Зокрема, затоплені 17 свердловин та зруйновані два водозабори – основних, які подавали воду в місто. Станом на 9 ранку – вода продовжує прибувати. Існує загроза затоплення ще однієї насосної станції водопроводу», - зазначив очільник водоканалу.

Читайте також: У Херсоні рівень води сягає 5,2 метра

Савченко наголосив, що також затоплені і знаходяться без електрики 6 насосних станції каналізації, в тому числі та, яка забезпечувала водовідведення центру міста – це майже 100 тисяч людей. Без централізованого водопостачання, за довоєнними розрахунками, у Херсоні залишилось 30 тисяч мешканців (мова йде про мікрорайон Острів, висота затоплення якого становить приблизно 1,50 м.), без водовідведення – 170 тисяч людей.

Наразі водоканал докладає максимум зусиль для забезпечення водопостачання та водовідведення міста. Виконується відкатка води з об’єктів, які потрапили в зону підтоплення, з використанням генераторів та відповідного обладнання. Міські очисні споруди працюють в штатному режимі.

Як повідомлялося, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Через підрив водосховища є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Наразі триває евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-