У Херсоні рівень води сягає 5,2 метра

У Херсоні рівень води сягає 5,2 метра

Фото
Укрінформ
Рівень води у Херсоні внаслідок підриву Каховської ГЕС на ранок середи, 7 червня, становить 5 м 29 см.

Про це повідомив в ефірі телемарафону "Єдині новини" керівник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіряк, передає кореспондент Укрінформу.

“Станом на 8-му ранку гідрологічний рівень становить 5 м 29 см, тобто за останні 29 годин рівень води піднявся фактично на 5 метрів”, - сказав Кіряк.

За його словами, фахівці заміряють рівень води що пів години.

“Тенденція така, що коли вчора ми фіксували 35 см підняття, то сьогодні за цей час ми фіксуємо десь на рівні 5 см. Тенденція до зменшення, але небезпека залишається, бо рівень води високий і ситуація критична”, - сказав керівник облцентру з гідрометеорології.

За його словами, від моменту аварії з Каховського водосховища вийшла лише одна четверта частина об'єму води, тож коли ніщо не зупинить воду, вона буде прибувати.

При цьому він зауважив, що динаміка надходження води залежить від того, які конструкції Каховської ГЕС після підриву залишилися, в якому вони стані і скільки води будуть пропускати.

Як повідомляє начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у Телеграмі, у Херсоні затоплені нові вулиці в мікрорайоні Шуменський, проте потік води зменшується.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: геть від великої води

«Станом на зараз евакуація триває. Затоплені нові вулиці у мікрорайоні Шуменський, однак на сьогодні ми бачимо, що потік води зменшується», - сказав Мрочко.

Він висловив сподівання, що протягом дня вода поступово відходитиме.

Начальник МВА підкреслив, що евакуація триває.

За його словами, з різних міст України приїхали понад 100 працівників ДСНС, які допомагатимуть ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації.

Читайте також: У Миколаєві рівень води піднявся на 58 сантиметрів

Як повідомлялося, в ніч проти 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

За фактом підриву Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: facebook.com/olga.maliarchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-