Мер Олешок про ситуацію на лівобережжі Херсонщини: Підтоплення, пожежі, у людей зникає зв’язок

Мер Олешок про ситуацію на лівобережжі Херсонщини: Підтоплення, пожежі, у людей зникає зв’язок

Укрінформ
На лівому березі окупанти обіцяють евакуювати людей з підтопленого села Піщанівка, проте мешканців Олешківської громади, які намагаються виїхати самостійно через підрив росіянами Каховської ГЕС, не випускають.

Про це повідомив у розмові з кореспондентом Укрінформу Олешківський міський голова Євген Рищук, передає Укрінформ.

«Ситуація на 13 годину. Ріст води йде - підтоплення, якщо години півтори-дві тому у місті Олешки майже води не було, а зараз вже затоплені кілька вулиць… йде підтоплення – невисоке, але є», - каже Рищук.

Читайте також: На лівобережжі Херсонщини підтоплене село Кринки

Він також повідомив, що підтоплено село Кринки, село Козачі Лагері – ситуація «більш-менш», село Підстепне все в нормі, воно далеченько від води. Село Праві Солонці – частково, великого підтоплення немає. Праві Саги і Ліві Саги підтоплення немає поки, але, як підкреслив міський голова, дуже горять ліси біля цих сіл.

Рищук повідомив про ситуацію у селі Піщанівка – звідти надходить інформація, що там уже майже затопило зупинку, видно лише її дах. Місцеві мешканці зазначають, що окупаційна влада обіцяє надати автобуси для евакуації. «Тобто, вивезуть вони чи ні – питання. Але інформацію таку надають», - каже Рищук.

За його словами, самопроголошена влада оголосила евакуацію лежачих хворих з Олешківської лікарні.

Читайте також: Унаслідок підриву Каховської ГЕС 150 тонн мазуту вже знаходяться у Дніпрі – Клименко

Він також поінформував, що людей, які самостійно хотіли виїжджати у бік Голої Пристані, російські загарбники не випускають, також не випускають у бік Копанів та Каховки, чим це обумовлено міський голова не знає.

Також він зазначив, що почав зникати зв'язок. За його словами, це значить, що зникає електроенергія. Також за тими фото та відео, які він отримує з місць, видно підтоплення газорозподільчих вузлів і підтоплення трансформаторних підстанцій.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. У зоні лиха на правобережжі Херсонщини опинилися близько 16 тисяч людей. Оголошена евакуація.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС - це спроба знищити південь України «прісноводним цунамі»

На лівобережжі Херсонщини підтоплене село Кринки в тимчасово захопленій російськими військами Олешківській громаді.

У Новій Каховці російські загарбники не евакуюють людей, а вивозять награбоване.

ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-