Унаслідок підриву Каховської ГЕС 150 тонн мазуту вже знаходяться у Дніпрі – Клименко

Унаслідок підриву Каховської ГЕС 150 тонн мазуту вже знаходяться у Дніпрі – Клименко

Відео
Укрінформ
Унаслідок підриву Каховської ГЕС було знищено і машинний зал, у якому знаходилося 450 тонн технічного мазуту, і з них 150 тонн уже опинилися у річці Дніпро.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Під час підриву основи дамби Каховської ГЕС також було знищено і машинний зал. У цьому машинному залі знаходилося 450 тонн технічного мазуту. І 150 тонн на сьогодні вже знаходиться у річці Дніпрі, і йде з великою швидкістю через Херсон і далі вниз. Тому відповідні служби також працюють (над ліквідацією наслідків – ред.) - і Мінекології, і МВС, зокрема, і ДСНС», - заявив глава МВС.

Джерело: телемарафон «Єдині новини»
Читайте також: Єврокомісія про підрив греблі Каховської ГЕС: Це нова ескалація

Клименко зазначив, що з цією метою із Києва виїхала відповідна група спеціалістів із відповідним обладнанням, щоб вчасно ліквідувати результати наслідків катастрофи.

Міністр запевнив, що обстріли жодним чином не вплинуть на евакуаційну роботу ДСНС та Нацполіції. «Ми виконуємо свою задачу і функцію – прийти людям на допомогу», - запевнив Клименко.

За його словами, наразі Президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО і поставив відповідні завдання.

Читайте також: Загарбники готувалися до евакуації за два дні до підриву Каховської ГЕС - партизани

«Після цього Прем’єр-міністр провів засідання ТЕБ і НС, де були визначені основні задачі у роботі всіх міністерств і відомстві щодо ліквідації наслідків цього терористичного акту», - додав Клименко.

Відповідаючи на питання, чи відомо, хто саме здійснив підрив Каховської ГЕС, Клименко висловив переконання, що це були російські військові, які заклали, скоріше за все, вибухівку саме у основу цієї дамби.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею «екоцид».

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-