З продажів видання «Привид Києва. Манґа» понад 1,3 мільйона перерахували на допомогу ЗСУ

З продажів видання «Привид Києва. Манґа» понад 1,3 мільйона перерахували на допомогу ЗСУ

Укрінформ
З продажів українського видання «Привид Києва. Манґа» понад 1,3 млн грн перераховано на допомогу ЗСУ.

Про це написав у Фейсбуці засновник і генеральний директор харківського видавництва “Ранок” Віктор Круглов, передає Укрінформ.

“1 330 000 грн перераховано на допомогу ЗСУ завдяки "Привиду Києва", виданого видавництвом "Ранок"”, - повідомив Круглов.

Раніше у видавництві зазначали, що під час підготовки видання вирішили з кожного проданого примірника перераховувати 10 грн на потреби ЗСУ та допомогу дітям загиблих пілотів. Вартість видання на сайті “Ранку” - 149 грн.

“Привид Києва” - переклад українською твору японського автора Мацуди Джюко (псевдонім відомого автора манґ Мацудо-сан), який надихнувся подвигом героїчних українських льотчиків-оборонців неба.

Манґа - японські комікси; в тій формі, в якій вона існує сьогодні, почала розвиватися після Другої світової війни. Манґа визнана і як форма образотворчого мистецтва, і як літературне явище. Існує безліч творів різних жанрів та тем: пригоди, романтика, спорт, історія, гумор, наукова фантастика, жахи, еротика та інші, розраховані на різні вікові групи, стать тощо. З 1950-х років Манґа перетворилася на велику галузь японського книговидавництва, стала популярною в багатьох країнах світу.

Читайте також: В Україні створили перший у світі комікс про борщ

Майже вся Манґа малюється та видається чорно-білою.

Як повідомляв Укрінформ, із початку війни зі спеціального рахунку, відкритого Національним банком, на потреби оборони перераховано майже 25,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-