Огризко розповів про «цугцванг» влади РФ щодо Бєлгородської області

Огризко розповів про «цугцванг» влади РФ щодо Бєлгородської області

Укрінформ
Мовчання російського керівництва з приводу військових дій у Бєлгородській області свідчить про початок втрати управління системою влади в РФ.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ, керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко в інтерв'ю "Радіо NV", передає Укрінформ.

«Я думаю, що його (мовчання російського керівництва. – ред.) треба трактувати як те, що російська система починає втрачати здатність до управління. Тобто це той передінфарктний стан, який зазвичай закінчується у кращому випадку інтенсивною терапією, а в гіршому – летальним результатом», - сказав Огризко.

Він додав, що під «інтенсивною терапією» має на увазі «щось таке, що змінює правила гри і дає організму шанси на якесь продовження існування», а «летальний результат» - це коли «все розвалюється і летить під три чорти».

За його словами, є багато речей, які засвідчують, що система російської влади втрачає свою колишню «стрункість», а в такій країні, як Росія це означає, що вони там справді за крок до внутрішніх розборок.

«Їх можна називати по-різному – бунти, революції, тощо. Але складається стійке відчуття, що вони виходять на передінфарктну фінішну пряму», - зазначив дипломат.

Коментуючи причини мовчання російської влади з приводу воєнних дій на Бєлгородщині, Огризко припустив, що керівництво РФ реально не знає, що в цій ситуації робити. Він зауважив, що в такій ситуації будь-який адекватний керівник приймає рішення, але в Росії цього уникають, бо це означає зняти з фронту якісь сили і таким чином послабити свої позиції.

«Це той випадок, коли немає жодного правильного рішення, коли будь-яке наступне рішення погіршує попереднє. Через це оце нерозуміння, а що ж мені, «великому и мудрому полководцу» сьогодні робити, тому що нема чим крити оці самі діряві кордони, про які всі думали, що вони стовідсотково захищені», - зазначив ексміністр.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» та РДК заявили, що взяли в полон солдатів у Бєлгородській області

Як повідомляв Укрінформ, легіон «Свобода Росії» 3 червня запропонував жителям Бєлгородської області РФ, які потерпають від обстрілів армією РФ, евакуюватися в Україну.

1 червня легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» заявили про початок нового рейду у Бєлгородську область РФ.

Російська влада для боротьби з партизанами перекинула у прикордонні населені пункти Бєлгородської області елітний загін спецпризначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-