Hubble показав медузоподібну галактику у сузір’ї Водолія

Hubble показав медузоподібну галактику у сузір’ї Водолія

Фото
Укрінформ
Космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував медузоподібну галактику JO206.

Про це повідомила обсерваторія, передає Укрінформ.

Сама ж JO206 знаходиться на відстані у понад 700 мільйонів світлових років від Землі в сузір’ї Водолія, і це зображення галактики є шостим і останнім у серії спостережень за «галактиками-медузами».

Читайте також: Hubble показав «самотню» спіральну галактику в сузір'ї Кита

Фото: ESA/Hubble & NASA, M. Gullieuszik and the GASP team

Зазначається, що «щупальця» медузоподібних галактик дають астрономам унікальну можливість вивчати зореутворення в екстремальних умовах, далеко від впливу головного диска галактики.

Як не дивно, але Hubble виявив, що немає разючих відмінностей між утворенням зірок у дисках медузоподібних галактик і утворенням зірок у їхніх «щупальцях», що свідчить про те, що середовище новоутворених зірок має лише незначний вплив на їх формування.

Читайте також: Hubble показав медузоподібну галактику, що «дрейфує» у плазмі

Медузоподібні галактики отримали таку назву через схожість із морськими тваринами типу кнідарії, які мають драглисте тіло, що складається з шапки у формі парасолі та тягучих помацків.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп NASA/ESA Hubble сфотографував завдяки камері Wide Field Camera 3 (WFC3) медузоподібну галактику JW39, що знаходиться в сузір'ї Волосся Вероніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-