За добу росіяни атакували дев’ять областей України

За добу росіяни атакували дев’ять областей України

Укрінформ
Російська армія за добу здійснила атаки на дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 1 червня.

У Київській області під час нічної повітряної тривоги ворог атакував ракетами. Всі цілі знищені. На території області влучань не зафіксовано, постраждалі відсутні. Внаслідок падіння уламків в одному з населених пунктів було загорання трав’яного настилу - пожежа ліквідована. Оперативні групи продовжують роботу з виявлення наслідків атаки.

Читайте також: Столтенберг у Норвегії провів паралелі між терактом Брейвіка та війною РФ

У Чернігівській області за добу зафіксовано п’ять обстрілів із мінометів та ствольної артилерії у Новгород-Сіверському та Корюківському районі. В одному із сіл Корюківського району пошкоджено будинок та лінію електропостачання. Без жертв.

У Сумській області ворог вночі здійснив артилерійський обстріл (САУ) по території Краснопільської громади. Попередньо — без наслідків. Дані уточнюються.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 10 обстрілів. Зафіксовано 42 вибухи. Обстрілів зазнали Великописарівська, Есманська, Краснопільська, Середино-Будська, Шалигінська та Юнаківська громади.

У Краснопільській громаді ворог здійснив артилерійські обстріли, внаслідок яких вибито вікна у двоповерховому будинку, пошкоджені складські приміщення фермерського господарства та п’ять цивільних транспортних засобів, пошкоджено водонапірну башту.

Читайте також: Війська РФ намагались уразити Київ зненацька з малої відстані надшвидкими «Іскандерами» - Ігнат

У Запорізькій області за добу ворог здійснив 78 обстрілів по 20 населених пунктах: завдав авіаудару по Оріхову, атакував з БПЛА Ольгівське, бив з РСЗВ по Комишувасі, Залізничному, Червоній Криниці, Полтавці, Єгорівці та Степовому. 70 артилерійських обстрілів прийшлося по Гуляйполю, Новоандріївці, Степногірську, Кам'янському та іншим селам на лінії фронту. Минулося без постраждалих.

Надійшло 23 нових повідомлення про руйнування цивільних об'єктів: житлові та садові будинки, гаражі, господарчі споруди та інше майно місцевих жителів.

У Дніпропетровській області вчора вдень ворог обстріляв Марганецьку громаду Нікопольського району. Бив з важкої артилерії.

Вранці на Марганецьку громаду агресор спрямував важку артилерію. Випустив майже два десятки снарядів.

Минулося без жертв. Наслідки атаки уточнюються.

У Харківській області протягом минулої доби ворог масовано обстріляв щонайменше 25 населених пунктів.

На Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Плетенівки, здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Уди, Гоптівка, Липці, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Вовчанські Хутори, Огірцеве, Мала Вовча, Варварівка, Чугунівка, Амбарне та Григорівка.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії західніше Масютівки. Завдавали авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Масютівка, Кислівка, Берестове.

Між селами Чорноглазівка та Калинове Богодухівського району під час проведення польових робіт на міні підірвався трактор. Постраждалих немає.

Внаслідок обстрілу Вовчанська пошкоджено приватні житлові будинки, сталася пожежа на двох силосах елеватору. Також горіли 6 торговельних павільйонів ТОВ "Ринок", приміщення бібліотеки. Загинув цивільний чоловік 60 років, поранення зазнала та була госпіталізована жінка.

Вночі росіяни вдарили по смт Ківшарівка Куп'янського району керованою авіаційною бомбою. Зафіксовано влучання на території місцевого стадіону. Пошкоджено паркан та вибуховою хвилею було вибито вікна в будинках, які розташовані поблизу.

За добу піротехніки ДСНС обстежили 9,3 га території та знешкодили 84 вибухонебезпечних предмети.

Читайте також: ППО збила всі десять «Іскандерів», випущених росіянами цієї ночі

У Луганській області росіяни намагались продавити українську оборону біля Новоселівського та Стельмахівки на Сватівщини. Але, як і в районі Білогорівки, були вимушені з втратами відійти.

Ворог щодня продовжує обстрілювати села з артилерії. Нещодавно пошкодження зазнав будинок жителя Греківки – господар не постраждав. Вчора також обстріляли Новоселівське, Невське і Білогорівку

За добу противник здійснив 103 обстріли, випустивши 425 снарядів.

У Донецькій області за добу росіяни здійснили 24 обстріли: ОТРК «Іскандер», авіаудари (тип ракет не встановлено), «КАБ – 250», РСЗВ «Град», артилерія, танк, міномет.

Обстріляли 14 населених пунктів, серед яких Красногорівка, Авдіївка, Часів Яр, Торецьк, Костянтинівка, Слов’янськ

Пошкоджено 23 житлових будинки, з них два – багатоквартирних, будівля шахтоуправління «Покровське», ферма, три цивільних автомобіля, гараж.

На Донеччині за добу - двоє загиблих, п’ятеро поранених.

У Херсонській області за добу ворог обстріляв 22 населених пункти: здійснив 61 обстріл, випустивши 309 снарядів. З них місто Херсон обстріляв 11 разів, впустивши 57 снарядів.

Через обстріл селища Дніпровського Білозерської громади травми несумісні з життям отримав 64 річний чоловік. Ворожий снаряд поцілив прямо в його будинок.

По Широкій Балці Станіславської громади загарбники прицільно вдарили по житловому будинку. Через обстріл поранення отримала 3-річна дитина. Уламками скла дівчинці поранило голову. Її шпиталізували до Херсона, нині лікарі надають дитині необхідну меддопомогу.

Всього за добу внаслідок російської агресії одна людина загинула, п’ятеро - дістали поранення.

Читайте також: Гуменюк: Ворог постійно маніпулює ракетоносіями - намагається тримати напруження

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Києві внаслідок нічної ракетної атаки Російської Федерації, за уточненою інформацією, загинула 9-річна дівчинка, її мама та ще одна жінка.

Фото: Павло Кириленко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-