Гуманітарна ситуація на деокупованій Херсонщині більш ніж задовільна – Соболевський

Гуманітарна ситуація на деокупованій Херсонщині більш ніж задовільна – Соболевський

Укрінформ
Гуманітарна ситуація на звільненій території Херсонщини більш ніж задовільна, наразі область готується до звільнення лівобережжя.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Стосовно гуманітарної ситуації – вона більш ніж задовільна, на мою думку, станом на зараз, завдяки гуманітарній підтримці регіону і завдяки організації розподілу цієї гуманітарної допомоги», - каже Соболевський. 

За його словами, трапляється, що у деяких громадах місцеві мешканці підходять і кажуть не везти гуманітарку продуктами – люди «затарилися» максимально. Проте, на думку Соболевського, треба продовжувати допомагати тим категоріям населення, які цього потребують, і треба розуміти, що багато людей втратили роботу.

Читайте також: Загарбники випустили по Херсонщині 219 снарядів за добу, п'ятеро поранених

Соболевський підкреслив також, що, крім того, треба готуватися до звільнення лівобережжя, адже там підтримка населення буде необхідна в дуже великих об’ємах. Він зазначив, що на окупованій території ситуація складна – там немає голоду, але є проблема з медикаментами, є проблема з доступом до медпослуг. За його словами, треба розуміти також, що ворог, відступаючи, за собою залишає все пограбованим і зруйнованим.

«Тому треба буде швидко це відновити і, в першу чергу, організувати людям доступ до медичних послуг», - зазначив перший заступник голови обласної ради. Він підкреслив, що над цим питанням уже працює профільний департамент ОВА, допомагають нардепи – щоб сформувати потребу, що буде необхідно для лівобережжя Херсонщини. 

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-