В Авдіївці лишаються двоє дітей - їх евакуюють примусово

В Авдіївці лишаються двоє дітей - їх евакуюють примусово

Укрінформ
Наразі у постійно обстрілюваній Авдіївці на Донеччині лишаються двоє дітей, які будуть вивезені у примусовий спосіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«У нас на початку березня всі діти з Часового Яру (найближче до Бахмута місто – ред.) були евакуйовані, паралельно йшов процес і були всі діти евакуйовані з Вугледара, Вугледарської громади. Зараз, за нашими підрахунками, до двох дітей лишаються в місті Авдіївка», - сказав очільник області.

Він пояснив, що не можна по Авдіївці сказати сьогодні більш конкретно по цих дітях, бо батьки переховують їх, змінюють адресу свого місця проживання, і наразі відбуваються пошуки дітей. Якщо вони не виїхали з міста, то ці діти з батьками обов’язково будуть вивезені в примусовий спосіб.

Читайте також: В Авдіївці під зруйнованими будинками залишаються два тіла, які неможливо дістати

Він також зазначив, що через збільшення ворожих обстрілів Торецької громади будуть евакуйовувати дітей і звідти, і, якщо буде потрібно, то у примусовий спосіб.

Як повідомлялося, з метою захисту дітей, які перебувають у зоні проведення воєнних (бойових) дій, в умовах воєнного стану урядом України було прийнято рішення про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області в місцевості, де ведуться бойові дії.

Читайте також: Росіяни поранили в Україні 989 дітей

Примусова евакуація дітей разом хоч з одним з батьків була розпочата 7 квітня 2023 року і в Донецькому регіоні охопила 21 населений пункт. За цей час із населених пунктів Донеччини, де ведуться бойові дії, було примусово евакуйовано 128 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-