Уряд погодив призначення Кіпера головою Одеської ОДА

Уряд погодив призначення Кіпера головою Одеської ОДА

Укрінформ
Кабінет Міністрів на своєму засіданні погодив призначення Олега Кіпера головою Одеської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм Уряд online.

«Підтримано проєкт указу Президента України про призначення Олега Кіпера головою Одеської обласної державної адміністрації», - йдеться у повідомленні.

Кабінет Міністрів також ухвалив розпорядження про звільнення Валерії Коломієць з посади заступника міністра юстиції України з питань європейської інтеграції.

Як повідомлялося, згідно зі статтею 118 Конституції України, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів. Кабінет Міністрів України погодив призначення Олега Кіпера головою Одеської обласної державної адміністрації

Читайте також: Зеленський призначив очільників двох РДА на Київщині

Олег Олександрович Кіпер народився в 1980 році в селі Тимкове Кодимського району Одеської області. У 2002 році закінчив Одеську юридичну академію. В 2015 році як самовисуванець балотувався до Одеської міськради. З 2020 року обіймав посаду керівника прокуратури Києва.

У 2014 році Кіпер потрапив до переліку осіб, яким заборонено обіймати державні посади, відповідно до закону «Про очищення влади», але вже у 2019-му суд визнав цю люстрацію безпідставною.

Як повідомлялося, 10 квітня виконувачем обов’язків голови Одеської державної адміністрації було призначено першого заступника голови Одеської ОДА Бориса Волошенкова.

До 15 березня 2023 року очолював полковник Максим Марченко. Після звільнення з посади він планував повернутися до лав Збройних сил України.

Варто зазначити, що згідно зі статтею 118 Конституції України, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-