На Київщині після деокупації вже знайшли тіла 1376 осіб

На Київщині після деокупації вже знайшли тіла 1376 осіб

Укрінформ
У Київській області після деокупації правоохоронці вже знайшли тіла 1376 осіб.

Про це в інтерв’ю виданню Gazeta.ua заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

“Загалом маємо 1376 тіл загиблих. Виявили 15 місць масового поховання людей. Три місця, де стовідсотково відбувалося катування. Катували по-різному. Душили автомобільним тросом, били струмом, просто били. Були окремі кати, які за допомогою дерев'яних палиць ламали людям суглоби. У нас є ці свідчення. На жаль, це все було масово”, - розповів він.

За словами Нєбитова, після цього людей, як правило, страчували, і мало кому вдалося вижити.

Керівник поліції столичної області зазначив, що всі правоохоронні органи націлені на те, щоб розкривати воєнні злочини росіян. Він поінформував, що на базі Нацполіції була створена база даних воєнних злочинів, куди всі надають інформацію щодо солдатів російської армії, найманців, які перебували на території України.

“У цій базі вже більше 200 тисяч осіб. Окремо працюємо по процесуальному обґрунтуванню. У поліції Київщини напрацьовано (інформацію щодо - ред.) більше 40 росіян, які вчиняли злочини на території нашої області”, - заявив він.

Читайте також: Нєбитов розповів, що роблять з уламками збитих російських ракет

Відповідаючи на питання, що це значить, Нєбитов сказав, що йдеться про те, що було зібрано документальні докази, цим особам заочно оголошені підозри, і далі йде процес судового розгляду і вирок. Після цього особу можна оголосити в міжнародний розшук, уточнив Нєбитов.

За його словами, фактично до зміни політичного режиму в Росії ці особи будуть у безпеці тільки там.

“Усі інші країни, які підтримують цивілізований світ і є учасниками Інтерполу, будуть зобов'язані їх затримувати та передавати Україні. Але багато з цих справ – підслідність Служби безпеки України. Вона ретельно працює над справами, які ми передали. І там напрацьовано ще більше осіб”, - поінформував начальник поліції столичного регіону.

Відповідаючи на питання, чи багатьом злочинцям вдалося втекти в Росію, він сказав, що кого не вбили - ті втекли.

“Перші затримані - це були ті росіяни, що десантувалися у Гостомелі. Зведені загони ОМОНу, СОБРу. 15 росіян вдалося взяти в полон. Вони були поранені, їх лікували. Передали СБУ. Далі вже закрита інформація. Можливо, їх у таких випадках передають на обмін, щоб повертати наших бійців”, - зазначив Нєбитов.

Читайте також: На Миколаївщині ексгумували тіла невідомих, які росіяни наказали поховати місцевому жителю

За його словами, є певна кількість росіян, які перебувають в українських в'язницях і вони дають покази. Щодо цих осіб проводяться слідчі дії.

Як повідомлялося, 11 травня Нєбитов заявив, що з моменту деокупації на Київщині було знайдено 1374 тіла наших співвітчизників, і що зниклими безвісти досі вважається 281 людина.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-