Нєбитов – про нічний обстріл Київщини: поліція працює на 13 локаціях

Нєбитов – про нічний обстріл Київщини: поліція працює на 13 локаціях

Єдині новини
Укрінформ
Поліцейські Київської області отримали за період нічної повітряної тривоги у Київській області 11 повідомлень від людей щодо прольотів російських ракет і БПЛА. Наразі визначено вже 13 локацій, де слідчо-оперативні групи фіксують злочини росіян.

Про це у телемарафоні “Єдині новини” поінформував начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, повітряна тривога вночі була з опів на першу до майже п'ятої ранку.

“За цей час, це за повідомленням КОВА, було знищено 39 ворожих цілей, які були на території Київської області. Ми отримали 11 повідомлень від громадян щодо прольотів відповідних ворожих ракет і БПЛА. І окремо хочу сказати, що наразі ми вже визначили 13 місць, де слідчо-оперативні групи проводять відповідні огляди і фіксують злочини армії рф”, - сказав Нєбитов.

Читайте також: На Київщині внаслідок ракетної атаки пошкоджена господарча будівля

За його даними, за результатами нічної атаки рф на столичну область зафіксовано вісім пошкоджень приватних будинків, шести різних установ, у тому числі державних, і вісім інших пошкоджень різних об'єктів - господарських приміщень, гаражів та іншого. “Із людей, слава богу, ніхто не постраждав і не загинув”, - поінформував начальник поліції Київщини.

Відповідаючи на питання, як відбувається пошук залишків ворожих ракет, начальник поліції столичного регіону зазначив, що зазвичай (до цього можуть задіюватися — ред.) пошукові групи, у тому числі ЗСУ та ДФТГ, за участю поліцейських. Також правоохоронці отримують повідомлення безпосередньо від громадян.

Він уточнив, що, на жаль, не всі уламки можливо знайти.

Читайте також: Пошкоджені будинки та інфраструктура: у поліції показали наслідки атаки на Київщину

“Здебільшого, коли відбувається збиття (ракет або БПЛА — ред.) над Київським водосховищем, то, звичайно, ці уламки вже знайти значно складніше. І (йдеться і про — ред.) окремі факти — це падіння цих уламків у безлюдних місцях. Тому через кілька днів нам надходить інформація, і відповідні фахівці їдуть оглядати ці залишки”, - заявив Нєбитов.

Відповідаючи на питання про тактику мобільних груп з перехоплення “шахедів”, начальник поліції Київської області сказав, що мобільні групи дозволяють перекрити якомога більше територій Київщини, зокрема і не дозволити ворогу вразити наші обєкти.

Читайте також: Уночі сили ППО знищили 67 повітряних цілей – Залужний

“Хочу підкреслити, що ЗСУ, командування, оперативний штаб роблять усе, щоб результати діяльності безпосередньо (нашої — ред.) ППО давали 100-відсотковий результат у збитті цих (російських — ред.) ракет і БПЛА. І не дивлячись на збільшення кількості цих атак (росіян на наші території — ред.), результати діяльності нашої ППО дуже професійні”, - зазначив Нєбитов.

Як повідомлялося, у КОВА заявили, що у Київській області під час нічної повітряної атаки влучання не зафіксовані.

Фото: Андрій Нєбитов, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-