На Львівщині розпочав роботу мобільний центр крові

На Львівщині розпочав роботу мобільний центр крові

Фото
Укрінформ
Перший мобільний центр крові розпочав роботу в Львівській області. Спеціально облаштований автобус-лабораторію українцям передав Центр крові зі Стокгольма.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Цей автобус працюватиме в основному в області, де є потреба в регулярному заборі крові. Щодо майбутніх виїздів, то ними займаються волонтери одного з благодійних фондів Львівщини, які напрацьовують напрямки та маршрути для максимально ефективного використання транспортного засобу», – зазначив директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків.

Це перший автобус такого типу в Україні. Транспортний засіб є мобільною лабораторією, яка дозволяє медикам бути ближчими до людей, які мають намір здати кров, а також тих, хто її потребує.

Читайте також: Центри служби крові чекають донорів з негативним резусом - МОЗ

Автобус Україні минулого місяця передав Центр крові у Стокгольмі. Всередині є медичні ліжка, необхідне для забору крові та проведення лабораторних аналізів технічне обладнання. Водночас тут бути донорами можуть четверо осіб, а медична бригада складається з лікаря, лаборанта та лікарів-трансфузіологів.

На Львівщині розпочав роботу мобільний центр крові / Фото: Львівська ОВА

У благодійному фонді «Із янголом на плечі» повідомили, що найближчим часом планують скерувати автобус у Самбір, Городок та Жовтанці на Львівщині. Про детальні дати та години роботи транспорту у цих та наступних населених пунктах області можна дізнатися на офіційній сторінці служби крові.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я закликає українців здавати кров для допомоги військовим, які будуть задіяні у наступі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-