Зґвалтування у Кагарлицькому відділку поліції: експравоохоронців засудили до 11 років за ґратами

Зґвалтування у Кагарлицькому відділку поліції: експравоохоронців засудили до 11 років за ґратами

Укрінформ
Обухівський районний суд призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі двом колишнім правоохоронцям з Кагарлицького відділення поліції, які протягом 2020 року катували затриманих, а також зґвалтували жінку.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

"Обухівський районний суд визнав винними двох колишніх співробітників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу ГУ Національної поліції в Київській області у катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні. За принципової позиції прокурора суд призначив ексначальнику кримінальної поліції та оперуповноваженому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокурори ОГП у суді довели, що зазначені службові особи катували та незаконно утримували людей.

Зокрема, у травні 2020 року правоохоронці застосували тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Вдягали на неї протигаз, кайданки та стріляли із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували постраждалу.

Слідство виявило низку випадків катувань у зазначеному відділку. Того ж місяця іншого потерпілого били та катували для отримання зізнання.

Читайте також: Зґвалтування 14-річної дівчини на Закарпатті: прокуратура оскаржила вирок суду

Крім того, у січні 2020 року обвинувачувані, з метою отримання визнавальних показів за ймовірне вчинення крадіжок, завдавали двом потерпілим тілесних ушкоджень, вивозили їх у багажнику за околиці міста, катували електричним струмом. Після цього прикували кайданками до батареї в коридорі, де потерпілі перебували до наступного дня.

Керівник відділення знав про існування такої практики, проте не вживав заходів для припинення незаконних дій підлеглих та не повідомив до компетентних органів про ці злочини.

Під час досудового розслідування було допитано усіх потерпілих та свідків обвинувачення, досліджено всі докази сторони обвинувачення та докази сторони захисту, інформують у прокуратурі.

Читайте також: Зґвалтування неповнолітньої у Черкасах: підозрюваних поліцейських взяли під варту

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2020 року один із правоохоронців кагарлицького відділення поліції, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Він вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Керівник відділення, своєю чергою, знав про існування такої практики, проте не вживав жодних заходів реагування на неправомірні дії підлеглих.

У грудні 2020 року прокуратура направила до суду справу відносно п'яти співробітників кагарлицького відділення поліції, які для розкриття злочинів катували та незаконно позбавляли волі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-