Зґвалтування 14-річної дівчини на Закарпатті: прокуратура оскаржила вирок суду

Зґвалтування 14-річної дівчини на Закарпатті: прокуратура оскаржила вирок суду

Укрінформ
Прокуратура оскаржила вирок Воловецького районного суду Закарпатської області щодо трьох неповнолітніх, які зґвалтували 14-річну дівчину.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

«Закарпатська обласна прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок Воловецького районного суду Закарпатської області та ухвалити новий вирок судом апеляційної інстанції», - ідеться в повідомленні.

У Офісі генпрокурора нагадали, що 16 березня згаданий суд ухвалив вирок у кримінальному провадженні щодо трьох неповнолітніх осіб за фактом вчинення сексуального насильства стосовно неповнолітньої. Наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили.

Читайте також: Зґвалтування на Закарпатті: ОВА доручила, щоб жертва та нападники не ходили в школу одночасно

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2021 року на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину.

Справу розглядали за ст.152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Водночас суд визнав підлітків винними за ч. 3 ст. 153 (скоєння дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням у тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілого (сексуальне насильство), скоєне групою осіб стосовно неповнолітньої особи), призначивши їм умовний термін та виплату компенсації.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець узяв цю справу на контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-