Зґвалтування на Закарпатті: ОВА доручила, щоб жертва та нападники не ходили в школу одночасно

Зґвалтування на Закарпатті: ОВА доручила, щоб жертва та нападники не ходили в школу одночасно

Укрінформ
Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита дав доручення невідкладно законним шляхом блокувати будь-яку можливість одночасного відвідування школи постраждалою та ґвалтівниками.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в Телеграмі.

"Щойно завершив нараду з керівництвом правоохоронних органів та представниками профільних департаментів і служб ОВА. Фігуранти з моменту вчинення злочину не відвідували школу разом із потерпілою та перебували під домашнім арештом. Після вироку суду вони навчаються дистанційно і фактично ізольовані від дівчини", - повідомив він.

За словами Микити, відповідним службам він дав доручення невідкладно законним шляхом блокувати будь-яку можливість одночасного відвідування школи постраждалою та ґвалтівниками незалежно від кінцевого рішення суду.

"Родині потерпілої буде запропоновано інші навчальні заклади області для продовження навчання дитини."- наголосив він і додав, що перелік таких закладів освіти вже сформовано. Остаточне рішення за батьками.

За інформацією Укрінформу, потерпіла та нападники навчаються в одному закладі загальної середньої освіти в селі Верхні Ворота Мукачівського району.

Як повідомлялося, вчителі цієї школи дали трьом учням, як вчинили сексуальне насилля над ученицею цієї школи, позитивні характеристики для суду, який розглядав справу про насильство. У результаті, суд виніс вирок про два роки умовного покарання для насильників із домашнім арештом без електронного браслета до травня 2023 року.

Читайте також: Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок нападникам

У серпні 2021 року на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину.

Справу розглядали за ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Водночас суд визнав підлітків винними за ч. 3 ст. 153 (Скоєння дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням у тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілого (сексуальне насильство), скоєне групою осіб стосовно неповнолітньої особи), призначивши їм умовний термін та виплату компенсації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-