Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок нападникам

Батько зґвалтованої дівчини із Закарпаття оскаржить вирок нападникам

Ексклюзив
Укрінформ
Батько неповнолітньої жительки Закарпаття Віктор Сютрик, яку в серпні 2021 року зґвалтували троє підлітків, подасть апеляцію на вирок суду щодо нападників. Раніше, з його слів, місцевий прокурор відмовив чоловіку у праві оскаржити вирок суду.

Про це Сютрик повідомив в коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Одразу після винесення вироку ми вирішили подавати на оскарження. Я зробив звернення до районного прокурора Петра Кюкало, щоб він дав на оскарження (вироку, винесеного Воловецьким райсудом - ред.) — він відмовив. Я з вироком прийшов додому. Уже вдома поспілкувався з дружиною, мамою (бабусею дівчинки — ред.), пішов у Воловець до прокурора, але мені відмовили в оскарженні. Тоді вже почав перелистувати мережу, шукати в Інтернеті номери телефонів довіри, правозахисників і так спробував надати справі розголосу. У мене вийшло,” - зазначив батько дівчини.

Він говорить, що досі справа, що стосується його доньки та тяглася із серпня 2021-го року, не набувала розголосу, бо суд (оскільки підсудні - неповнолітні) відбувався у закритому режимі. Після винесення вироку 23 березня, завдяки розголосу та суспільному резонансу, на справу є реакція влади та правоохоронних органів.

“До мене на вихідних багато людей приїжджало, правоохоронці, журналісти підтримують. Я зараз збираюся їхати на Київ, в Генпрокуратуру та до адвоката Наєма, який пообіцяв надати підтримку. Він готовий зустрітися та допомогти,” - додав Сютрик.

Раніше в Генпрокуратурі повідомили, що прокуратура оскаржить вирок Воловецького районного суду Закарпатської області щодо трьох неповнолітніх, які зґвалтували 14-річну дівчину. У відомстві зазначають, що наразі вирок, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, не набрав законної сили, прокуратура оскаржуватиме його у встановленому законом порядку. В ОГП наголосили, що органи прокуратури вживатимуть усіх заходів для захисту прав постраждалої та забезпечення справедливого і невідворотного покарання винних у скоєнні злочину.

Читайте також: Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: прокуратура оскаржить рішення суду

Як раніше повідомлялося, у серпні 2021 року на Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну дівчину.

Справу розглядали за ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Водночас суд визнав підлітків винними за ч. 3 ст. 153 (Скоєння дій сексуального характеру, не пов'язаних із проникненням у тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілого (сексуальне насильство), скоєне групою осіб стосовно неповнолітньої особи), призначивши їм умовний термін та виплату компенсації.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець узяв справу на контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-