У Черкасах суд арештував корпоративні права та статутний капітал підприємства, яке заснував росіянин

У Черкасах суд арештував корпоративні права та статутний капітал підприємства, яке заснував росіянин

Укрінформ
За клопотанням прокурорів Черкаської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права, статутний капітал та нерухоме майно приватного акціонерного товариства, яке пов’язане з компаніями держави-агресора.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Загальна вартість арештованого - майже 100 млн грн.

За даними слідства, підприємство у м. Черкаси, засновником та співвласником якого є громадянин РФ, займається ринком нерухомості. «Фактично ПАТ - одне з основних торговельних майданчиків на території обласного центру під продаж промислових товарів, будматеріалів, продуктів харчування, медичного устаткування тощо», - ідеться в повідомленні.

Крім того, громадянин РФ - власник понад 15 підприємств, що зареєстровані на території держави-агресора.

Їх філії працюють в тимчасово окупованому Криму. Звідти постачаються продукти харчування та вироби медичного призначення російським силовим структурам.

«Підприємства сплачують податки та інші обов’язкові платежі до бюджету РФ. З нього виділяються кошти на потреби збройних сил держави-агресора, що вчиняють воєнні злочини в Україні», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Серед власників об'єкта критичної інфраструктури на Рівненщині були росіяни - поліція

Арешт накладено в рамках кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 110-2, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, рішенням суду Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, будуть передані нежитлові приміщення в центрі Харкова загальною вартістю майже 144 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-