Серед власників об'єкта критичної інфраструктури на Рівненщині були росіяни - поліція

Серед власників об'єкта критичної інфраструктури на Рівненщині були росіяни - поліція

Укрінформ
У Рівненській області правоохоронці виявили серед власників підприємства, що належить до об'єктів критичної інфраструктури, громадян Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Національна поліція.

Слідством встановлено, що у 2015 році до структури власності одного з товариств Рівненської області через компанію-нерезидента увійшла група громадян Російської Федерації, які були керівниками ворожих підприємств, що обслуговують оборонно-промисловий комплекс РФ.

У квітні 2022 року росіяни вийшли із засновників компанії-нерезидента, перерозподіливши свої частки на близьких осіб. У такий спосіб вони намагалися приховати реальних бенефіціарних власників і вигодонабувачів, а також інформацію про те, що об'єкт критичної інфраструктури перебуває під управлінням резидентів РФ.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ викрила одеську компанію, яка постачала сировину для лазерних прицілів до росії

Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до 12 років без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Для відшкодування завданих збройною агресією РФ збитків на нерухоме майно товариства накладений арешт. Готуються матеріали для передачі майна в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Робота товариства не блокувалася — воно продовжує працювати у штатному режимі. На його рахунки арешт не накладений.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні правоохоронці викрили двох осіб, які намагалися переоформити на себе майно російської підсанкційної корпорації "Росатом", щоб уникнути його націоналізації.

Фото: www.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-