СБУ затримала російського агента, який «зливав» позиції ЗСУ під Бахмутом і Авдіївкою

СБУ затримала російського агента, який «зливав» позиції ЗСУ під Бахмутом і Авдіївкою

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала російського агента, який передавав загарбникам розвідувальні дані про дислокацію та переміщення Сил оборони в районах Бахмута, Авдіївки і Торецька Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Ворожим поплічником виявився 32-річний житель Торецька. Зловмисник входить до близького оточення одного з керівників так званого міністерства державної безпеки псевдореспубліки "днр" у тимчасово окупованому місті Горлівка. Троє його спільників були затримані в грудні 2022 року.

Встановлено, що фігурант об’їжджав прилеглу територію фронтових міст і приховано фотографував позиції Сил оборони, а також позначав їхні координати на електронних картах.

Читайте також: Російського агента, який коригував ракетні удари по Одесі, засудили до 15 років ув'язнення

Зібрані відомості ворожий агент передавав своєму "куратору" з підконтрольного агресору "мдб днр", використовуючи для комунікації відпрацьований анонімний канал електронного зв’язку. Передачу розвідданих зловмисник здійснював у вигляді фотоматеріалів із детальним описом об’єктів.

Отриману інформацію загарбники планували використати для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях українських підрозділів.

Контррозвідники СБУ своєчасно викрили агента, задокументували його злочинну діяльність та затримали. Під час затримання він перебував у схованці, яку заздалегідь облаштував на території власного домоволодіння, щоб переховуватися від правоохоронців.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який шукав склади ЗСУ і коригував удари по Очакову

У ході обшуку за місцем проживання чоловіка виявлено прихований у стіні мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.

Фігуранту оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, днями СБУ оголосила підозру в шпигунстві російському прикордоннику, який формував агентурну мережу для збору відомостей про Сили оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-