Російського агента, який коригував ракетні удари по Одесі, засудили до 15 років ув'язнення

Російського агента, який коригував ракетні удари по Одесі, засудили до 15 років ув'язнення

Укрінформ
Жителя Одеси, який передавав російським загарбникам дані про Сили оборони та коригував ворожі ракетні удари по регіону, засудили до 15 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнали винним у державній зраді та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що чоловік добровільно сприяв Росії у підривній діяльності проти України.

Читайте також: СБУ затримала жительку Донеччини, яка «зливала» росіянам дані про ППО в районі Бахмута

Інформатор розвідував в Одесі й області чисельність та маршрути переміщення особового складу, захисні укріплення, маскування, місця зосередження бойової техніки та озброєння Збройних сил України.

Він збирав у соцмережах і Телеграм-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу Силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військовослужбовців для подальшого їзнищення та вчинення інших злочинів.

Намагаючись максимально використати свій потенціал зі збору розвідувальної інформації, засуджений передавав білоруській журналістці дані про підготовку до оборони Одещини.

Передану інформацію у подальшому ворог використовував для ракетних ударів по регіону.

Читайте також: СБУ затримала медсестру, яка передавала росіянам персональні дані українських військових

Під час затримання у чоловіка виявили та вилучили мобільний телефон, який використовувався у злочинній діяльності, та вогнепальну зброю з боєприпасами.

У судовому засіданні він визнав свою вину, утім не розкаявся у вчинених злочинах, з огляду на свої ідеологічні вподобання.

Як повідомляв Укрінформ, у травні правоохоронці затримали таксиста, який збирав для росіян дані про місця базування підрозділів Збройних сил України та розташування об’єктів критичної інфраструктури в Запоріжжі.

Фото: Одеська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-