На Херсонщині загарбники обстріляли електриків, які лагодили мережу

На Херсонщині загарбники обстріляли електриків, які лагодили мережу

Укрінформ
На Херсонщині через ворожі обстріли без електропостачання, і відповідно, без водопостачання, залишаються села Кізомис, Велетенське, Першотравневе і Розлив Білозерської громади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Білозерська селищна військова адміністрація.

«За останній тиждень Білозерська військова адміністрація декілька разів коментувала ситуацію з відсутністю енергопостачання, і, як наслідок, водопостачання у селах Кізомис, Велетенське, Першотравневе і Розлив нашої громади», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російські війська ведуть постійні обстріли громади, і під час одного з таких обстрілів була пошкоджена високовольтна мережа, яка заживлює ці села. Враховуючи те, що аварійні бригади енергопостачальної компанії постійно потрапляють під обстріли і навіть зазнають людських втрат, можливість здійснити ремонт цієї мережі з’явиться у енергетиків лише після зменшення щільності обстрілів.

Читайте також: У Херсоні без світла мікрорайон Корабел - обстріли пошкодили резервну лінію

Військова адміністрація намагалася власними силами здійснити ці ремонтні роботи. Знайшли автомобіль-вишку із необхідним вильотом стріли, трактор і обладнання для натягнення дротів, електриків, які погодилися виконати цю роботу. 23 травня разом із представником Білозерської селищної адміністрації бригада виїхала до місця пориву для його усунення. Через годину прилетів дрон, через декілька хвилин почався ворожий обстріл.

«На щастя, вдалося уникнути людських жертв і пошкодження техніки», - інформують у військовій адміністрації.

І підкреслюють, що в такій ситуації протягом деякого періоду не зможуть навіть власними силами виправити ситуацію. У військовій адміністрації наголошують, що винна у відсутності енергопостачання і водопостачання Російська Федерація, яка розв’язала цю ганебну війну, саме її збройні сили здійснюють щоденні обстріли мирного населення та інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія за минулу добу, 22 травня, здійснила 61 обстріл Херсонської області, одна людина загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-