Маріупольці на пляжі спалили російський прапор

Маріупольці на пляжі спалили російський прапор

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі жителі міста спалили на пляжі російський прапор.

Як передає Укрінформ, відповідне відео оприлюднила у Телеграмі Маріупольська міська рада.

Під відео міськрада написала: «Маріуполь – це Україна! Жителі міста спалили на пляжі російський прапор. Цією акцією вони показали, що маріупольці не бажають жити під владою окупантів. Вони прагнуть повернутися до України! Бо це наша Батьківщина, наш спільний дім!».

Як повідомлялося, у Маріуполі 17 травня жителі розвісили на проспекті Будівельників плакати з написами «Українське літо». А 10 травня у центрі міста - плакати з написами «Серпень близько» на фоні фото військових ЗСУ.

Також 7 травня у соцмережах з’явилося відео, на якому у тимчасово захопленому Маріуполі невідомий чоловік розгорнув прапор України і ходив з ним по вулиці вздовж багатоповерхівок.

Крім того, у Маріуполі на будівлі палацу культури «Іскра», зруйнованого загарбниками, місцеві жителі вивісили прапор України.

Читайте також: У кафе окупованого Мелітополя дівчина зірвала російський триколор

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Наразі у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Загарбники примушують мешканців міста, особливо бюджетників, отримувати російські паспорти.

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-