У Сумах відкрили металеву скульптуру «Кіт з ліхтарем», яку створив загиблий захисник

У Сумах відкрили металеву скульптуру «Кіт з ліхтарем», яку створив загиблий захисник

Укрінформ
У Сумах у межах фестивалю «Ніч музеїв» відкрили металеву скульптуру «Кіт з ліхтарем», яку створив загиблий захисник Руслан Мовчан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.

«Металевий кіт, що в одній лапі тримає капелюха, в іншій – ліхтаря, легко вклоняється у привітанні. Це одна з останніх робіт загиблого на війні скульптора Руслана Мовчана. Скульптура так і називається – «Кіт з ліхтарем». 20 травня її відкрили біля Сумського коледжу мистецтв і культури ім. Бортнянського», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла дружина загиблого Ірина, Руслан працював над скульптурою кілька років і закінчив її у 2021 році. Кіт виготовлений із неіржавіючої сталі для одного з сумських ресторанів. Після загибелі скульптора заклад передав скульптуру місту. Її вирішили встановити на території коледжу, де впродовж 10 років викладав Мовчан.

Читайте також: У Житомирі ветеран 95-ї бригади вирізав з дерева скульптуру, присвячену побратимам

40-річний Руслан Мовчан загинув у березні 2022 року під Верхньою Сироваткою на Сумщині. Тоді разом із бойовими побратимами він вступив в бій проти російської колони. З групи із десяти українських захисників у той день загинули п'ятеро. У квітні 2023 року Руслану Мовчану присвоєно звання «Почесний громадянин міста Суми».

Як повідомляв Укрінформ, у Сумах проходить фестиваль «Ніч музеїв».

Фото: Суспільне Суми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-