У Сумах проходить фестиваль «Ніч музеїв»

У Сумах проходить фестиваль «Ніч музеїв»

Укрінформ
У Сумах упродовж дня 20 травня триває фестиваль «Ніч музеїв», у межах якого відбуваються екскурсії, майстер-класи, квести, діють виставки і фотозони.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомили організатори фестивалю.

«20 травня о 15:00 на площі перед Сумським національним театром ім. М. Щепкіна відбудеться відкриття фестивалю «Ніч музеїв». «Зрозуміти сьогодні. Створити завтра» — головний меседж цьогорічної події. Намагаючись осягнути сьогодення, українці визначилися з найбільшою своєю цінністю – Свободою. Завдяки митцям фестивалю «Ніч музеїв» ми спробуємо розширити горизонти, перевернути світогляд і наблизити Свободу – необхідність завтрашнього дня», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Житомирі презентували традиційні промисли і ремесла Полісся

Організатори зазначають, що локації фестивалю вже почали діяти.

У програмі фестивалю «Ніч музеїв», зокрема, майстер-класи від членів Національної спілки майстрів народного мистецтва, екскурсія зоологічним музеєм, екскурсія-рефлексія «Суми: минуле та майбутнє», створення капсули часу, презентація першої в Україні колекції-реконструкції прикрас пізньоримського часу, мультимистецький фестиваль «Поезія кольорів – ми продовжуємо», виставка фігур і арт-об’єктів «Полігональний арт», створення панно «Запалити зорі», природно-психологічний квест «Життя прекрасне», відкриття мініскульптури «Яблуко в листях», театральна інсталяція-перформанс «Пізнання», живий музей «МИ. Тоді. Завтра. Тепер» та інші заходи.

Читайте також: У Львівському історичному музеї вперше за час війни показали колекцію стародруків

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика з 19 травня до 4 червня триватиме Міжнародний фестиваль класичної музики «Віртуози».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-