У Житомирі ветеран 95-ї бригади вирізав з дерева скульптуру, присвячену побратимам

У Житомирі ветеран 95-ї бригади вирізав з дерева скульптуру, присвячену побратимам

Фото, відео
Укрінформ
У Житомирі ветеран Іван Халус із позивним «Скульптор» створив із дуба скульптуру, присвячену 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні «Скульптор», як і обіцяв побратимам, завершив скульптуру з емблемою рідної бригади. Викарбував імена та позивні полеглих, назви населених пунктів, де точилися жорстокі бої…», - йдеться у дописі.

Зазначається, що Халус створював скульптуру впродовж кількох днів у Шодуарівському парку міста. Ветеран також зібрав невелику суму коштів, за які придбає медикаменти для 95-ої бригади.

Майстер строкову службу проходив у прикордонних військах, проте був комісований за станом здоров’я. За фахом він юрист, але вже вісім років займається скульптурою. Коли розпочалася повномасштабна війна, чоловік пішов у військкомат, відтак потрапив у 95-ту бригаду. Упродовж місяця він перебував під Ізюмом, на війні в нього був позивний «Скульптор». Після поранення та кількох контузій військовий не може більше служити. Упродовж трьох місяців він проходив реабілітацію і нині продовжує курс лікування.

Читайте також: У Ліверпулі представили проєкт «Діалоги» за участі української художниці

Як повідомляв Укрінформ, у Шодуарівському парку Житомира ветеран Іван Халус створює з дуба скульптуру «Свобода», присвячену 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.

Фото: Сергій Сухомлин, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-