Через ворожі обстріли без світла залишились споживачі у шести областях

Через ворожі обстріли без світла залишились споживачі у шести областях

Укрінформ
Пошкоджень енергетичної інфраструктури внаслідок чергової атаки російських військ у ніч на 20 травня немає, через попередні ворожі обстріли знеструмлені споживачі у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики України повідомило у Фейсбуці.

"Уночі ворог завдав чергового масованого удару дронами по північних областях країни, зокрема Київщині. Пошкоджень енергетичної інфраструктури не зафіксовано", — зазначили у відомстві.

У Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу знеструмлені п'ять населених пунктів — без світла залишилися 5,3 тисячі споживачів.

Через попередні удари російської армії електропостачання відсутнє у частини споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях.

Через технологічні порушення зафіксоване відключення 5 тисяч споживачів у Києві та області. Переважна більшість із них уже заживлена. Ремонтні роботи тривають.

У Миколаївській області через несприятливі погодні умови знеструмлені шість населених пунктів, без світла залишилася понад тисяча споживачів. Тривають відновлювальні роботи.

Загалом за добу енергетики повернули електропостачання 10,6 тисячам споживачів, зокрема у прифронтових областях.

Як зауважили в Міненерго, експорт електроенергії не планується. Імпорт із Молдови та Словаччини становить понад 200 МВт.

Читайте також: Україна готує енергосистему до зими з урахуванням можливих військових загроз - Галущенко

Триває ремонтна кампанія об’єктів генерації та мережевої інфраструктури в межах підготовки до нового опалювального сезону.

"Водночас обмеження для побутових споживачів не застосовуються. Енергетична система працює стабільно", — додали в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Укренерго станом на 19 травня, генерація України повністю забезпечує потреби споживачів в електроенергії. Водночас громадян закликали заощаджувати електрику у вечірні години у зв'язку із пошкодженням магістральних ліній унаслідок чергової атаки російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-