Житель Чернівців дістав підозру в держзраді за роботу на російський генштаб

Житель Чернівців дістав підозру в держзраді за роботу на російський генштаб

Укрінформ
У Чернівцях затримали чоловіка, який надавав військовим РФ дані про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України, а також про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За даними слідства, проросійськи налаштований житель Чернівців, свідомо надав згоду представнику головного управління генерального штабу збройних сил країни-агресора у проведені підривної діяльності проти України. З лютого 2023 року чернівчанин переїхав на Харківщину, де збирав інформацію для військових РФ про об’єкти критичної інфраструктури, оборонно-промислового комплексу України, мостів, а також відомості щодо дислокації та переміщення військової техніки та підрозділів ЗСУ», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, зі своїм куратором фігурант познайомився у російській соціальній мережі, згодом вони почали тісно співпрацювати за допомогою Телеграму.

На виконання завдань ворога у травні зловмисник повернувся у Чернівецьку область, де мав зібрати інформацію, зокрема, про координати об’єктів критичної інфраструктури, мостів тощо.

Читайте також: Експрацівника Укроборонпрому судитимуть за держзраду – «зливав» ворогу дані під час боїв за Київщину

Поплічника російських загарбників затримали під час спроби зафільмувати стратегічні об’єкти у Чернівцях. Йому повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК).

Як повідомляв Укрінформ, жителя Херсонської області, який здавав російським загарбникам інформацію про проукраїнськи налаштованих громадян, засудили до 15 років позбавлення волі.

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-