Військові рф за добу обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

Військові рф за добу обстріляли 11 регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
російські військові за добу здійснили обстріли 11 областей України, є загиблі і поранені цивільні.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведенні обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 16 травня.

У Київській області вночі під час повітряної тривоги працювало ППО. Фактів влучань не зафіксовано, постраждалих немає. Є попередня інформація про падіння уламків та пошкодження двох приватних будинків. Дані уточнюються.

Читайте також: Київ має серйозну систему ППО, яка дозволила ліквідувати всі шість «Кинджалів» - Ігнат

У Черкаській області вночі під час повітряної тривоги силами протиповітряної оборони знищено ворожий безпілотник. Без потерпілих і руйнувань.

У Чернігівській області за добу ворог тричі бив по Корюківському та Новгород-Сіверському районах із реактивної артилерії, мінометів, ствольної артилерії. Внаслідок обстрілу знищено нежитловий будинок та пошкоджено 7 приватних будівель у Сновській громаді Корюківського району. Без жертв.

У Сумській області зранку росіяни здійснили два обстріли прикордоння. Шалигинську громаду обстріляли зі стрілецької зброї та крупнокаліберного кулемета (черги). По Білопільській громаді був мінометний обстріл (7 вибухів). Попередньо, без втрат.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 12 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 136 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Шалигинська та Новослобідська громади.

У Новослобідській громаді в результаті обстрілу загорівся приватний житловий будинок. Також через мінометний обстріл (6 вибухів) пошкоджено лінію електропередач.

У Запорізькій області за добу ворог завдав 90 ударів по 14 містах і селах: 76 артобстрілів по Залізничному, Гуляйпільському, Ольгівському, Малинівці, Щербакам, 12 - з РСЗВ по Гуляйполю, Новоданилівці, Білогір'ю, Степовому, Кам'янському та два авіаційні - по Малій Токмачці. Без жертв.

Зафіксовано руйнування 24 цивільних об'єктів. росіяни знову поцілили по Новояковлівці. Ворожі «Гради» відпрацювали по мирних домівках жителів Степногірська. Ворог завдав удару й по багатоповерхівках, приватних будинках та господарчих спорудах в Оріхові. Крім того, постраждало кладовище.

Читайте також: На окупованій частині Запоріжжя 90% підприємств не працюють - Федоров

У Дніпропетровській області вчора загарбники накривали артилерійським вогнем Нікопольщину. Під ворожий удар потрапила Червоногригорівська громада та Нікополь. По місту поцілили майже 30 снарядів. Постраждали четверо людей.

У місті виникло кілька пожеж, горіли господарські споруди та об'єкт інфраструктури.

Пошкоджено 14 п’ятиповерхівок і 7 приватних будинків. Знищено господарську споруду, 8 - пошкоджено, є руйнування на трьох приватних підприємствах та СТО.

У Харківській області на Слобожанському напрямку ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Козача Лопань, Гоптівка, Лук’янці, Гатище, Бударки, Нестерне, Кругле, Землянки та Стариця.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. Завдали авіаційного удару в районі Кислівки.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічанське, Кам'янка, Красне Перше, Митрофанівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка та Берестове.

Внаслідок артилерійського обстрілу смт Дворічна Куп'янського району загинули двоє людей - чоловік і жінка, ще один чоловік отримав осколкові поранення, його госпіталізували.

Ввечері ворог масовано обстрілював м. Вовчанськ Чугуївського району. Було зафіксовано влучання поблизу підрозділу ДСНС, пошкоджено три житлові будинки та господарчі споруди, будівлю Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ. Також зафіксовано влучання поруч з будівлею ПРАТ «Вовчанський ОЕЗ».

У с. Тищенківка Куп'янського району внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено щонайменше чотири житлові будинки та господарчі споруди, сталися пожежі.

У Луганській області на Сватівщині ворог спробував покращити тактичне положення поряд з Новоселівським та успіху не досягнув. У цьому населеному пункті не залишилося жодного місцевого жителя, але росіяни не полишають намірів його захопити.

У Стельмахівці майже щодня спостерігаються артилерійські обстріли. Вчора ввечері звідти вдалося евакуювати чоловіка. Крім Стельмахівки ворог відкривав вогонь по Макіївці та Білогорівці. За добу противник здійснив 99 обстрілів (478 снарядів).

Читайте також: В окупованому Луганську підірвали «міністра внутрішніх справ лнр» Корнета – росЗМІ

У Донецькій області за добу ворог здійснив 32 обстріли, застосувавши ЗРК «С-300», РСЗВ «Град», артилерію та завдавши авіаудару (тип ракети не встановлено).

Обстріляно 17 населених пунктів: Костянтинівка, Часів Яр, Дружківка, Гірник, Торецьк, Авдіївка, Курахове, Красногорівка, Бахмут, Керамік, Гостре, Карлівка, Новоукраїнка, Первомайське, Дружба, Уманське, Краматорськ.

Пошкоджено 15 житлових будинків (з них 3 багатоквартирних), дві школи, дитсадок, лікарню, 2 ЛЕП, залізничну колію, службовий автомобіль, будівлю ліцею, церкву, адмінбудівлю Селидівської виправної колонії, котельню, 5 цивільних автомобілів, вантажний автомобіль, адміністративну будівлю, 4 гаражі, господарчу споруду, газопровід.

На Донеччині за добу п’ятеро загиблих, четверо людей дістали поранених.

Читайте також: ЗСУ відтіснили російські війська на північний захід від Бахмута – британська розвідка

У Миколаївській області вночі силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» збито чотири російські ракети, випущені росіянами з акваторії Чорного моря.

Вчора ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 80 обстрілів (407 снарядів), з них по Херсону - 14 обстрілів (60 снарядів).

Росіяни вчергове обстріляли цивільну інфраструктуру. Під вогнем був Корабельний район Херсона. У результаті обстрілу пошкоджено та знищено житло та господарчі споруди. Виникла масштабна пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники.

Ворог також обстріляв Бериславщину. Під вогнем опинилося с. Львове Тягинської територіальної громади. Внаслідок обстрілу двоє чоловіків дістали поранення, лікарі надають їм необхідну допомогу.

Поблизу села Томарине Бериславської громади на російській міні підірвався трактор. Тракторист натрапив на вибухівку під час проведення польових робіт. 53-річний чоловік отримав травми, стан потерпілого стабільний.

У селі Трифонівка Великоолександрівської громади 17-річний хлопець натрапив на російську вибухівку. Через детонацію він дістав тяжкі травми, його госпіталізували.

Крім того, вночі загарбники обстріляли с. Кизимис Білозерської громади. Без постраждалих.

За добу через російську агресію п’ятеро людей дістали поранення. Зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 95 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-