В Ірпені демонтували та перевезли на нову локацію графіті Бенксі

В Ірпені демонтували та перевезли на нову локацію графіті Бенксі

Фото
Укрінформ
В Ірпені перевезли шматок стіни з графіті всесвітньо відомого англійського стріт-арт художника Бенксі. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Ірпені зі зруйнованого будинку на вулиці Северинівській демонтували шматок стіни з графіті британського вуличного художника Бенксі, експонат перевезли на нову локацію.

Читайте також: Відновлення будинку з роботою Бенксі на Київщині - проєкт розроблять студенти

У заході взяв участь Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, депутати міськради та представники громадськості.

“Ми демонтували малюнок Бенксі зі зруйнованого дев’ятиповерхового будинку. Згодом він буде повністю знесений, і на його місці будемо проєктувати щось інше”, - поінформував Маркушин.

В Ірпені перевезли шматок стіни з графіті всесвітньо відомого англійського стріт-артхудожника Бенксі / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Робота з демонтажу тривала близько двох тижнів. Отвір в інсталяції є результатом потрапляння снаряда. На ньому, за задумом, стоїть гімнастка, як на кулі. Експонат оточує металева рамка для того, щоб зберегти зображення. Вага конструкції 7,5 тонни.

Читайте також: На Київщині судитимуть чоловіка, який намагався вкрасти графіті Бенксі

“Нам було важливо зберегти саме великий фрагмент інсталяції задля того, щоб надалі при експонуванні майбутні покоління дивились на цей витвір не як на художній витвір, а як на витвір, який розставляє багато соціальних та політичних акцентів”, - сказала голова комітету архітектури та урбаністики в рамках IRS Зоряна Тихончук.

Крім того, мер Ірпеня повідомив, що на місці, куди перевезли експонат, планують створити першу в Україні Площу сучасного мистецтва.

“Ми хочемо створити Площу сучасного мистецтва, де цей малюнок Бенксі буде центральним екземпляром. По периметру плануємо зробити великий триметровий бетонний паркан. Будемо залучати з Європи митців, які малюють у такому стилі, як Бенксі”, - зазначив Маркушин.

Читайте також: Єврокомісар з питань внутрішніх справ відвідала Ірпінь

За його словами, найближчим часом мешканцям представлять візуалізацію цієї площі. Крім того, на локації, куди перевезли експонат, буде цілодобова охорона та відеоспостереження.

Як повідомляв Укрінформ, британський художник Бенксі намалював сім графіті в Україні, зокрема в Києві, а також Ірпені й Бородянці, які найбільше постраждали від російських бомбардувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-