Американський нейрохірург українського походження провів у Львові 30 операцій

Американський нейрохірург українського походження провів у Львові 30 операцій

Фото
Укрінформ
Американський нейрохірург українського походження Максим Шапіро приїхав до Львова, аби допомогти рятувати пацієнтів із захворюваннями головного та спинного мозку. 

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Лікар приїхав не сам, а з командою з 12 спеціалістів: нейрохірурги, анестезіологи та лікарі-інтерни. У рамках українсько-американської нейрохірургічної місії закордонні лікарі провели у наших медзакладах 50 консультацій. Оглядали пацієнтів першою чергою із судинними патологіями: аневризмами та артеріовенозними мальформаціями головного та спинного мозку», - йдеться у повідомлені.

Читайте також: Дівчині зі Львівщини у США провели унікальну операцію – кістку ноги імплантували в щелепу

Зазначається, що американські фахівці також консультували хворих з пухлинами, невралгіями трійчастого нерва та складними патологіями хребта, виконували планові та невідкладні операції. Найважчим пацієнтам спільно з львівськими лікарями провели 30 ендоваскулярних та відкритих хірургічних втручань.

Американський нейрохірург українського походження провів у Львові 30 операцій / Фото: Перше медичне об'єднання Львова

«Я дуже пишаюсь бути частиною цієї команди. Тутешні лікарі фантастичні, дуже віддані та турботливі. Вони працюють в складних умовах, але роблять це дуже добре. Я приїхав допомогти їм та підтримати українців у такий спосіб», - каже Шапіро.

У медзакладі зазначають, що лікар народився у селищі Стара Вижівка, що на Волині. Понад 20 років він оперує пацієнтів у США.

Читайте також: У Львові хірурги видалили жінці пухлину вагою 13 кілограмів

Візит нейрохірургічної команди зі США до українських лікарень відбувся у рамках доброчинної місії UANF2023, яку організував фонд Razom for Ukraine. Завдяки цій ініціативі наші лікарі мали змогу ознайомитись з новітніми технологіями проведення мікронейрохірургічних і ендоваскулярних операцій.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 5 травня нейрохірурги лікарні Святого Пантелеймона вперше виконали операцію на мозку з пробудженням пацієнта під час втручання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-