У Львові хірурги видалили жінці пухлину вагою 13 кілограмів

У Львові хірурги видалили жінці пухлину вагою 13 кілограмів

Фото
Укрінформ
У львівській лікарні Святого Пантелеймона вчительці з Хуста видалили 13 кілограмову пухлину.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Гігантська 13-кілограмова пухлина в животі мало не вбила жінку. А вона думала, що просто погладшала. За порятунок жінки і видалення величезного утворення взялися хірурги Лікарні Святого Пантелеймона», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пацієнтка - 53-річна Ірина з міста Хотин все своє життя присвятила вчителюванню. На здоров'я ніколи не скаржилася. Близько чотирьох років тому на яєчнику жінки з'явився новоутвір, про який вона не знала. Бо пухлина прогресувала безсимптомно. Болю не було. Єдине що - Ірина поступово набирала зайву вагу. Та в березні 2023 року пухлина стрімко зросла до гігантських розмірів. Ірина вже не могла самотужки одягнутися, спокійно лежати чи сидіти, почалися виснажливі болі.

Коли жінка звернулася за медичною допомогою, місцеві лікарі були шоковані побаченим. Вони доправили Ірину до реанімації. До лікарні Святого Пантелеймона пані Ірина потрапила в стабільно-важкому стані з деформованим животом, втратою м'язової маси, сильною слабкістю та зайвою рідиною в плевральній порожнині. Операційне втручання потрібно було проводити терміново.

Читайте також: У Києві прооперували жительку Умані, в якої уламок ракети пройшов крізь ліву півкулю мозку

Хірурги зазначають, що жінці ще дуже пощастило, адже, пухлина не розповсюдилась на сусідні органи та структури. А тому лікарі швидко та безпечно видалили гігантське новоутворення розміром 35 на 25 см. Операція тривала дві години та пройшла успішно. За тиждень прийшли і результати гістології. Пухлина виявилася доброякісною, а тому додаткової терапії жінка не потребує. Вчительку вже виписали і незабаром вона планує повернутися до викладання.

Як повідомляв Укрінформ, нейрохірурги лікарні Святого Пантелеймона вперше виконали операцію на мозку з пробудженням пацієнта під час втручання.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-