Cистема «Сustody Records» вже запроваджена у п‘яти відділах поліції Київщини – Нєбитов

Cистема «Сustody Records» вже запроваджена у п‘яти відділах поліції Київщини – Нєбитов

Укрінформ
Система “Custody Records”, що запобігає порушенню прав людини в ізоляторах тимчасового тримання, уже запроваджена у п‘яти відділах поліції Київської області.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов розповів у інтерв’ю Укрінформу.

«Впровадження цієї системи стосується захисту прав і свобод людини. Для нас також важливо, що вона стосується захисту від безпідставного звинувачення поліцейських у незаконних діях», – зазначив він.

За словами Нєбитова, нині триває робота щодо впровадження "Custody Records" у всіх приміщеннях, які використовує поліція.

«Наразі на території Київської області у п‘яти підрозділах повністю запроваджено цей проєкт. Це Бориспільський РУП, Бориспільське відділення у аеропорту, яке тимчасово не працює зі зрозумілих причин, Обухівське районне управління, відділ у Таращі та Ірпінський відділ поліції, який ми нещодавно відкрили», - поінформував начальник ГУ Нацполіції в Київській області.

При цьому Нєбитов зазначив, що тривають роботи щодо впровадження системи ще у восьми підрозділах Нацполіції.

Він наголосив, що система «Custody Records» є пріоритетом Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції і додав: «Ми це обов’язково будемо розвивати. До речі, усі будівлі, які плануємо відбудувати за кілька років, були спроєктовані з урахуванням вимог цієї системи».

Читайте також: Поліція Київщини призначила до «Гвардії наступу» вже 208 осіб – Нєбитов

Як повідомлялося, автоматизована система обліку “Custody Records” передбачає постійний відеонагляд за діями правоохоронців і затриманих осіб з моменту їх прибуття в підрозділ поліції й до завершення слідчих дій та перебування у відділку.

Впроваджена ініціатива покликана захистити затриманих від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити останніх від безпідставних звинувачень. Завдяки автофіксації вдасться зменшити ймовірність виникнення конфліктів чи порушень, а також захистити права кожного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-