Нєбитов: Четверо поліцейських з Київщини вважаються зниклими безвісти

Нєбитов: Четверо поліцейських з Київщини вважаються зниклими безвісти

Укрінформ
На сьогодні четверо поліцейських з Київської області вважаються зниклими безвісти.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив в інтерв'ю Укрінформу.

“Зараз не можу стверджувати, що наші поліцейські перебувають у полоні. Проте, на жаль, четверо наших поліцейських вважаються зниклими безвісти”, — сказав він.

За словами Нєбитова, перший поліцейський зник під час окупації села Богданівка Броварського району на Київщині. “Він був удома після добового чергування, зайшли російські військові та забрали його. Дотепер ми не знаємо про його долю”, — сказав очільник поліції Київщини.

Ще троє поліцейських, за його словами, зникли в Бахмуті - з березня цього року з ними немає зв'язку.

Читайте також: Нєбитов розповів, скільки добровольчих формувань діють на території Київщини

Нєбитов також поінформував, що в області під час окупації знищено шість будівель поліції, ще дев‘ять пошкоджені.

“Практично у кожну будівлю поліції, яка розташовувалась на окупованій території, заходили росіяни, щоб знищити меблі і техніку. Деякі приміщення війська рф узагалі підпалювали, тому там фактично все майно знищене”, – зазначив він.

За його словами, на цей час відновлено Іванківський та Ірпінський відділи поліції, вони вже функціонують.

“Зараз треба відновити Макарівське і Бучанське відділення. Ще нам дуже потрібні тренінгові центри, де поліцейські проходять професійну підготовку, оскільки такий центр у Вишгородському районі був знищений. У майбутньому будемо намагатися якнайшвидше відновити саме ці приміщення”, – сказав очільник обласної поліції.

Він поінформував, що Управління Нацполіції в Київській області активно співпрацює з іноземними партнерами, зокрема щодо сприяння у відновленні пошкоджених або зруйнованих приміщень поліції, надання матеріально-технічного забезпечення. Найактивніше, за його словами, допомагає фонд Говарда Баффета, який уже надав службові автомобілі для кінологів, п‘ять вантажних авто, мобільні світлові башти, генератори, спецодяг і спецобладнання, а також 21 службового собаку.

Читайте також: У базі Нацполіції вже є понад 200 тисяч росіян, які вчиняли злочини в Україні - Нєбитов

«Нашим головним спільним проєктом буде відновлення Бородянського відділення поліції. Будівництво вже спроєктоване, орієнтовна вартість 170 мільйонів гривень», - зазначив Нєбитов.

За його словами, також планується створити Бучанський кінологічний центр, який матиме «всі ознаки республіканського». Вартість проєкту становитиме близько 210 мільйонів гривень.

Начальник поліції Київщини також розповів про співпрацю з американською меценаткою Мітці Пердью, яка у 2022 –2023 роках передала українським правоохоронцям 18 автомобілів.

«Мітці Пердью також погодилася профінансувати проєкт розбудови нашої водної поліції. Ідеться про п‘ять нових човнів із повним оснащенням», - додав Нєбитов.

За його словами, поліція Київщини співпрацює з колегами зі США, а саме з керівником Форуму поліцейських США Чаком Векслером, який надав понад тисячу одиниць взуття для українських спецпризначенців і тисячу одиниць термобілизни.

«Загалом лише за минулий рік ми отримали від міжнародних партнерів, з якими безпосередньо співпрацюємо, допомоги на понад 60 мільйонів гривень. Ця взаємодія триватиме», - підсумував Нєбитов.

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації Київської області 281 людина вважається зниклою безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-